author footer link can be edited or disabled only in full version

Mokiniai pristatė ilgalaikius projektinius namų darbus

    Jau šeštus metus mūsų mokykloje 5-10 klasių mokiniai atlieka ilgalaikius integruotus projektinius namų darbus. Prieš keletą metų tai buvo pavienės mokytojų ir mokinių iniciatyvos, kurios davė teigiamą rezultatą ir postūmį tęsti ir tobulinti projekto metodą pamokose.

    Ilgalaikiais projektiniais namų darbais siekiama puoselėti ir įvertinti mokinių dalykines bei kūrybines galias, skatinti ugdymo proceso metodų įvairovę, siekti inovacijų, nukreipti mokinius  praktinei - tiriamajai bei kūrybinei veiklai.

    Kiekvieno dalyko integruoti projektiniai namų darbai sudaro galimybę mokiniui laisvai pasirinkti jo gebėjimus, poreikius ir interesus atitinkančią temą ir atlikimo būdą,  ugdo  mokinių  gebėjimą  ieškoti bei susirasti reikiamą informaciją, ją  sisteminti  ir kūrybiškai pritaikyti, pristatyti ir įsivertinti savo darbo rezultatus. Šiandien ir vakar geriausiųjų darbų autoriai pristatė savo darbus mokyklos bendruomenei.

   Prie išsamesnės atliktų darbų analizės, sėkmių ir tobulintinų dalykų aptarimo sugrįšime jau naujaisiais mokslo metais, kai rinksimės temas, integruojamus dalykus, atlikimo laiką, pristatymo būdą.

   Dėkojame aktyviausiems ir linkime visiems gražios vasaros, fiksuoti akimirkas, kurias galėsite panaudoti kituose ilgalaikiuose projektiniuose namų darbuose.

                                                                             Mokytoja Reda