author footer link can be edited or disabled only in full version

Matematika - tai paprasta ir įdomu

     Matematika dažnam asocijuojasi su baugiais patikrinimais ir neįveikiamais uždaviniais. Tačiau tie mokiniai, kurie dalyvavo netradicinėje matematikos pamokoje, įsitikino, kad  šis mokslas gali suteikti ir daug gerų emocijų.

    Ratažodis, matematinė užduotis, leido linksmai grupelėse pasvarstyti ir taip padirbėjus pagrįsti duotus teiginius. Mokiniai žodžių  grandinėlės principu nuo Skuodo „atkeliavo“ iki mokyklinio suolo. Spręsdami kryžiažodį, galėjo geriau suprasti matematines sąvokas. Ne viskas pavyko iškart, nes čia privalu atrasti žodžius, kurie užpildytų langelius ir atitiktų raides. Pasirodo, „pėda“ gali būti ir ilgio matavimo vienetas. Geometrines figūras teko pavaizduoti piešinyje ir taip sukurti ,,Fotorobotą‘‘. Pristatymo metu kiekviena grupė turėjo pasakyti bent po dvi savybes, kurios tą figūrą apibūdintų.  Kokia pamoka be mintino skaičiavimo: grupuojat dienų skaičius kalendoriaus lapuose nuo 1 iki 31, reikėjo pasakyti jų sumą. Stengėsi visos grupės:  greičiausiai įveikė dešimtokai, bet ir visi kiti buvo arti tiesos.

    Šios pamokos metu visi mokiniai, net ir nemylėdami matematikos, galėjo laisvai paspėlioti ir taip surasti atsakymus. Veikdami kartu, matematiką išvydome kitomis spalvomis: smagu, paprasta, įdomu.

 Matematikos mokytoja Danutė Petraškienė