author footer link can be edited or disabled only in full version

Vasaros pirmą dieną Vilniuje

     Ekskursija  su penktokais į Vilnių buvo pasirinkta neatsitiktinai. Sostinėje mokiniai buvę, bet pakilti į Vilniaus Televizijos bokštą neteko. Kelionės metu atradome naujas lankytinas miesto vietas. Viena iš jų - ,,Energetikos ir technikos‘‘ muziejus. Jis įkurtas buvusios Vilniaus elektrinės gamybinėse patalpose, todėl erdvėse labai neįprastai išdėstytos ekspozicijos. ,,Energetikos‘‘ salėje pristatoma buvusi miesto elektrinė: katilai, turbinos. ,,Pramonės‘‘ salėje  pamatėme penktokams neįprastų praėjusių laikų buities daiktų. Ekspozicijoje ,,Technikos mokslas ir technika vaikams‘‘ patraukliai eksponuojami gamtos mokslų atradimai. Labiausiai patikęs šios salės įrenginys- nusileidimas  vamzdžiu žemyn iš vieno aukšto į kitą, įsivertinant savo nusileidimo greitį.

     Ne ką mažiau įspūdžių paliko Vilniaus TV bokštas. Pakilti liftu į 165 metrų aukštyje esantį 19-ąjį apžvalgos aukštą daugeliui buvo didelis išbandymas - teko įveikti aukščio ir pakilimo liftu baimę. Turėjome galimybę grožėtis miesto vaizdu ir pažiūrėti filmą apie TV bokšto istoriją nuo pat statybų pradžios iki šių dienų.

     Atsikvėpti ir ramiai pasišnekučiuoti galėjome nuvykę į Arkikatedros aikštę ir į šalia esantį Bernardinų sodą. Saulėtas pusdienis Vilniuje, nors buvo žadėtas lietus, - tarsi penktokams skirta Vaikų gynimo dienos proga dovana, kupina emocijų, įspūdžių. Didžiausia šios ekskursijos  vertybė - galimybė visa tai patirti pačiam, pasidžiaugti kartu su šalia esančiu draugu ir su geru nusiteikimu keliauti į vasarą.

                                                                            5 klasės auklėtoja Danutė Petraškienė