author footer link can be edited or disabled only in full version

Saldi kelionė

    Mokyklos pirmos klasės mokiniai, pritariant tėveliams,  su mokytoja Gražina Antanavičiene sumanė „pasisaldinti“ ugdymo turinį, organizuodami veiklas Kaune. Integruotos pirmadienio pamokos vyko UAB „Saldita“. 

     Mokiniai dalyvavo edukacijoje „Rankų darbo šokoladiniai gaminiai“. Pasipuošę prijuostėmis ir kepuraitėmis patekome į Kauno senamiestyje įsikūrusios „Šokoladinės“ cechą.  Mokiniai  susipažino su šokolado istorija, pamatė kaip gimsta šokoladiniai saldainiai ir įvairios figūrėlės šventėms. Turėjo įminti šokolado degustacijos mįslę-kuris iš 7 ragaujamų skirtingų rūšių ir spalvų saldainių ne šokoladas? Kaip manote, ar buvo lengva? Tikrai nelengva buvo atskirti spalvingą šokoladą nuo saldžios plytelės...

      Na, ir žinoma, kokia būtų edukacija be pačių rankomis gamintų saldainių?!

      Tad visi trumpam tapome konditeriais ir įsitraukėme į šokoladines dirbtuvėles. Vaikai gavo užduotį pasigaminti 4 šokoladinius saldainius: šokoladinę figūrėlę, marcipaninį  saldainį, šokoladinį saldainį su įdaru  bei dekoruoti šokoladinę širdelę. Mažieji šokolado tyrėjai labai laukė, kada jų pagaminti saldainiai sustings ir galės pasiimti lauktuvių namo.

     Pasigaminę saldainių nutarėme pabuvoti dar ir prie Kauno pilies.

    Grįžtant į mokyklą visi mokiniai džiaugėsi saldžia išvyka, nes pamokos vyko kitaip. Smagu buvo realiai pamatyti ir pakartoti žodžius: Nemunas, Kaunas, kuriuos pirmoje klasėje mokomės rašyti didžiąja raide, matematikos pamokoje „matuoti“ atstumą kilometrais, stebint užrašus kelyje ir skaičiuojant, susipažinti su konditerio profesija pasaulio pažinimo pamokoje, pamatyti daug kelio ženklų ir šviesoforų bei kai kuriems nustebti pirmą kartą  pamačius troleibusą. O dailės ir technologijų pamokoje -  išlieti kūrybinę fantaziją kuriant savitus, gražius ir skanius saldainius.

    Tokios pamokos vaikams labai patiko. Dėkojame visiems, padėjusiems organizuoti  išvyką.

                                                  Mokytoja Gražina Antanavičienė