author footer link can be edited or disabled only in full version

Saldu gardu kaip du medu…

    Ar kam nors patinka saldumynai? Manome, kad daugeliui vaikų ir suaugusiųjų jie patinka. O ar žinome iš ko ir kaip jie gaminami?

    Gražią vasario dieną trečiokai ir ketvirtokai vyko į Kauną. Ten UAB „Saldita“ patys gamino rankų darbo saldainius ir šokoladus. Pirmiausia visi pasipuošė baltom prijuostėm ir baltom kepuraitėm. Ceche pamatėm skirtingas kavos pupeles, ragavome 7 rūšių, skirtingų spalvų šokolado gabalėlių. Reikėjo atskirti, kuris šokoladas netikras. Susipažinome su šokolado gamyba, su šokoladinių saldainių asorti gamyba. Stebėjome, kaip gaunami tuščiaviduriai šokoladai. Nuėję į kitą patalpą, pasiskirstę grupelėmis, vaikai patys pasigamino 4 rūšių šokoladinius saldainius: pilnavidurę gryno šokolado figūrėlę, šokoladu dekoruotą šokoladinę širdelę ant pagaliuko, marcipaninį saldainį (triufelį) ir šokoladinį saldainį su įdaru (asorti).

    Savo gamybos saldainius susidėję į maišelius, vežėme lauktuvių namiškiams. Skanu ir labai saldu...

    Sudėtinga konditerio profesija: karštis, tikslumas, įvairios formos. O gal, po daugelio metų, kažkas iš vaikų irgi gamins saldainius, šokoladus ar kitokius saldumynus. Tai puiki proga iš arčiau susipažinti su konditerio, šokolado meistro specialybe.

Pradinių klasių mokytojos Aldona ir Danguolė