author footer link can be edited or disabled only in full version

Šventė tokia pati, jos rengėjai – vis kitokie

    Kai gervės pradeda aukštai danguje sukti ratus, o įvairiaspalviai lapai nukloja visus takus takelius, vyresniesiems mokyklos mokiniams tenka akimirksniu suaugti – organizuoti savivaldos dieną. Ši diena – tai šventė, tai tarptautinė Mokytojo diena.

    Šventę organizavo mūsų mokyklos Mokinių taryba. Raudona gija pynėsi mintis, kad viskas keičiasi labai greitai, o suspėti būtina visiems.  „Tikėk, svajok ir eik savo taku“, – skamba dainos žodžiai. Renginio vedėjos Laura Miežinytė ir Ramunė Januškevičiūtė  pašmaikštauja, kad keičiasi laikai, keičiasi ir mokiniai: mama „į mokyklą palydėjo, telefoną jam įdėjo“. Ir vis tiek „nedrįsta, dreba maža širdelė, mamytės rankos paleist negali“. Bet kai šalia mokytoja, išmokstama daug - mokytojos Ramutės Švedienės šokėjai dovanoja  smagų ratelį. Apie pasaulio gražumą, kai vėjas lapus šokti kvies, dainuoja Emilija.

    Mokiniai šventę tęsia. Ateina metas, kai tavęs paklausia, „ar iš proto išėjai?“ Tai klausimas jau ne pradinukams, tai jau žengiantiems į paauglystę. Ne visada suprastiems, bet priverstiems suvokti, kad per toli „išėjus iš proto“ baisoka – gali neberasti kelio grįžti atgal.

    Su humoro gyslele kuriamą istoriją, kaip užaugame, lydimi mokytojų, perima vyresnieji. Jie jau rimtai sugeba vertinti ir bendraamžius, ir save, per daug kalbančius ir per mažai pasakančius, užsimerkiančius, kai reikia matyti, ir tylinčius, kai reikia šaukti, mieliau išklausančius nepažįstamąjį nei savo artimą. Skamba patys šilčiausi žodžiai mokytojams. Mokiniai linki didelių svajonių ir mažų stebuklų, daug draugų ir šiek tiek priešų, daug „labas“ ir mažai „sudie“, dėkoja už šilumą, už draugystę, už žinias ir pagalbą kelyje į didelį ir įdomų pasaulį.

    Mokyklos direktorius Stasys Valančius pasveikino visus mokytojus, mokinius su tarptautine Mokytojo diena, padėkojo už suorganizuotą šventę, už gėles, gražius žodžius ir išsakė didelį norą, kad šios dienos dvasia kuo ilgiau išliktų tarp mūsų mokyklos sienų. Baigdamas direktorius visiems palinkėjo idėjų, naujovių, kūrybiškumo, išminties ir spindinčių akių klasėje.

                                                             Mokytoja Irena Liutkevičienė