author footer link can be edited or disabled only in full version

Ir knyga mane augina

   Spalio 1 dieną mokyklos bibliotekoje vyko integruota lietuvių kabos pamoka „Ir knyga mane augina“. Joje dalyvavo 4 klasės mokiniai, jų mokytoja ir mokytojos padėjėja. Pamokos tikslas – skatinti mokinius labiau domėtis knygelėmis, ugdyti vaikų kūrybiškumą, puoselėti vaikų meninio žodžio suvokimą.

    Pamokos pradžioje ketvirtokų mokytoja klausė „ kodėl reikia skaityti ir kokių knygų galime rasti ?“. Mokiniai atsakė, kad skaitydami jie taps protingesni, sužinos daug įdomių dalykų ir net gali nukeliauti į neaplankytas tolimas šalis. Po linksmų diskusijų bibliotekininkė papasakojo apie bibliotekos veiklą, knygelių išdėstymą bei aptarė su mokiniais kaip galima ir negalima elgtis su knygomis. Po to vaikų laukė smagios užduotėlės: tai surasti paslėptą savo vardo pirmą raidę su staigmenėle, sudėlioti iš paruoštų žodžių žinomus posakius apie knygas. Labiausiai mokiniams patiko gaminti mini knygeles, kurioms kiekvienas sugalvojo po pavadinimą ir pažadėjo užpildyti visus knygelės puslapius.

     Pamokos pabaigoje visiems mokiniams reikėjo prisipūsti po balioną ir ant jo nupiešti veiduką, su kokia nuotaika jie praleido šią kitokią pamoką bibliotekoje. Juk čia begalės spalvotų knygelių bei įdomių istorijų, kurios visada laukia lankytojų.

Bibliotekininkė