author footer link can be edited or disabled only in full version

Žemės diena

    „Gamta – vienintelė knyga, kurios kiekvienas puslapis prasmingas“.

    Tokiomis mintimis mokykloje organizuotą Žemės dieną pradėjo Jaunųjų miško bičiulių būrelis „Kleveliai“. Žemės dieną minėjo ir priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai, ir pradinių klasių mokiniai, taip pat  vyresniųjų klasių mokiniai. Juk Žemės  diena išreiškia viso pasaulio žmonių norą išsaugoti tai, kas visiems mums svarbiausia.

     Vyresniųjų klasių mokiniai nuotoliniu būdu dalyvavo Žaliojoje integruotoje tarpdalykinėje pamokoje, kurią organizavo mokytoja Lina Guobienė su Nemuno kilpų regioninio parko direkcija. Jie klausėsi paskaitos apie pelkes.

     Pradinių klasių mokiniai su mokytojomis vykdė kūrybinius projektus. 1 klasės mokiniai su mokytoja Daiva Alaveckiene parengė ir pristatė projektą „Apkabinkime Žemę“. 2 klasė su mokytoja  Danguole Stanaitiene grožėjosi ir tyrinėjo žemėje esančius sliekų namus, ant medžio kamieno sužėlusias samanas, atrasdami jose besislepiančius skaičius.  Visi nupiešė kreidelėmis piešinius Žemei. Bekurdami padarė išvadą - „Mylime savo Žemę“. 3 klasės tyrinėtojai su mokytoja Aldona Krilavičiene vykdė projektą „Žemės turtai“-stebėjo ir tyrinėjo pavasario požymius, apibūdino ir išreiškė dienos nuotaiką darbeliuose iš plastilino.4 klasės mokiniai su mokytoja Ramute Švediene stebėjo paukščius, klausėsi jų giesmių. Piešė piešinius, rinko lietuvių liaudies patarles. Parke stebėjo bundančius medžius, skaičiavo boružėlių taškelius.

    Priešmokyklinio ugdymo grupės vaikučiai suprato, kad mes visi galime  prisidėti prie Žemės išsaugojimo neišmesdami popieriaus atliekų ir prikeldami jas antrajam gyvenimui. Mažieji gamino bitutes, stebėdamiesi, kokia graži dovanėlė, dekoracija pagaminta savo rankelėmis, pasitelkiant fantaziją.

     Žemės dienos dalyviai tiriamosiomis, kūrybinėmis veiklomis priėjo prie išvados, kad mūsų Žemė  - gyvas organizmas. Žemė yra kiekvieno iš mūsų rankose.

    Tad būkime kasdien Žemės draugais... Juk esame gamtosaugines vertybes puoselėjanti   mokyklos bendruomenė.

Renginio koordinatorė

Gražina Antanavičienė