author footer link can be edited or disabled only in full version

Mano nakties spalvos

    Menas pakylėja, sužadina tokius jausmus, kurie kartais mus pačius apstulbina. Integruotos dailės ir muzikos pamokos visada būna ypač įtaigios, todėl visa mūsų mokyklos bendruomenė, dalyvaudama tokioje mokytojos Ramutės Švedienės suorganizuotoje pamokoje, jautėsi maloniai nustebinta.  

    Integruotą dailės ir muzikos pamoką ,,Mano nakties spalvos“ pradėjo devintos klasės mokinė Martyna. Ji grojo smuiku, o jos miklūs pirštai žaiste žaidė. Bet kai muzika skamba ten, kur švyti paveikslai, visus apsupa ypatinga nuotaika. Taigi – apie viską iš eilės.

    Prieš beveik 46-erius metus  mūsų mokyklą baigė Birutė Krilavičūtė – Švedienė. Po ketverių metų įsigijo skaičiavimo mašinų operatorės specialybę. O šiandien ji sėdi prieš mus šalia savo paveikslų ir kukliai šypsosi. Skaičiavimo mašinos ir paveikslai -  lyg ir tolimi dalykai. Mokiniai gerb. Birutę apipylė klausimais: maži smalsesniais, vyresni - dalykiškais. Į visus klausimus gerb. Birutė mielai atsakinėjo.

    O mes, vyresnieji, klausėmės ir galvojome: 11 metų Birutė Švedienė dirbo Norvegijoje. Kaip gerai, kad ji atrado savyje tai, kas jai tapo užuovėja svetimame krašte – pradėjo tapyti. Kiek daug žmogus turi savyje kūrybinių jėgų ir kaip gerai, kai gyvenimas susiklosto taip, kad tas kūrybiškumas pražysta visomis spalvomis ant drobės, medžio, akmenukų ar ant drabužių.

    Martynos brolis penktokas Jomantas grojo ,,vyriškesniu“ instrumentu – violončele. Groti tokioje salėje, kurioje eksponuojami paveikslai, išskirtinė proga. Abiem muzikantams linkime daug kantrybės ir noro prisijaukinti smuiką ir violončelę.

    O Birutei Krilavičiūtei – Švedienei iš visos širdies linkime puikių sumanymų, sėkmės, daug naujų gražių paveikslų.

    Gerb. Birutė mokyklai padovanojo paveikslą, kuris mums primins nuostabų dalyką – žmogus savyje turi begalę dvasinių turtų.

Mokytoja Irena Liutkevičienė