author footer link can be edited or disabled only in full version

Knygos dėžutė

    Šiandien vis sunkiau mokinį sudominti knyga, todėl tenka sugalvoti įvairių skaitymo strategijų, kad skaitymas būtų ne tik ,,bausmė“, o malonumas, nauji atradimai ir potyriai.

    Mokslo metų pradžioje susipažinę su privalomuoju (pasirenkamuoju) literatūros sąrašu, 5 klasės mokiniai turėjo pasirinkti grožinę knygą, ją perskaityti ir atlikti ilgalaikį projektinį namų darbą. Vasario 14 dienos penktokai laukė su nekantrumu, juk tai šv. Valentino diena! Šią dieną simboliškai skyrėme ir ilgalaikio projektinio namų darbo pristatymui. Mokiniai į literatūros pamoką atsinešė savo sukurtą knygos dėžutę. Tai buvo iš bet kokios dėžės padarytas kūrybinis darbas, kuriuo remiantis buvo pasakojama apie perskaitytą knygą. Pristatydamas perskaitytą knygą, mokinys demonstravo dėžutę, nupasakojo kūrybinį procesą, glaustai atskleidė knygos turinį.

    Per literatūros pamokas mes dažnai aptarinėjame mokinių skaitytas knygas, rekomenduojame jas draugams. Džiugu, kad mokiniams šis kūrybinis darbas suteikė daug gerų ir gražių emocijų, kad laiko ir noro knygai mažieji skaitytojai vis dar suranda.

    Kūrybinius mokinių darbus apžiūrėti galima mokyklos bibliotekoje.

Balbieriškio pagrindinės mokyklos mokytoja Rita Šalčiūtė