author footer link can be edited or disabled only in full version

Tolerancijos dienos simbolis – švyturys

     2019 metų Tolerancijos dienos idėja – Tolerancijos švyturys. Švyturys kaip simbolis reiškia pagalbą, nes rodo kelią laivams, ieškantiems kranto, padeda neužplaukti ant seklumos. Taip ir žodis tolerancija, savo prasme reiškia pakantumą, suteikia žmonėms gebėjimą visuomenėje sugyventi taikiai, priimti kitokį žmogų, kitokius požiūrius. Tolerancija, kaip švyturys saugus kelias laivams, taip ir žmonėms svarbi sąvoka, skatinanti pakantumą, gebėjimą išlaikyti pagarbą nepaisant skirtingų pažiūrų, tautybės, rasės, skirtingos religijos.

    Minint tarptautinę Tolerancijos dieną mūsų mokyklos mokiniai  gamino iš popieriaus Tolerancijos Švyturį, jo spindulius išmargino įvairiais simboliais, mintimis, pamąstymais. Etikos pamokų metu 5-7 kl. mokiniai piešė piešinius su švyturiais ir laivais, organizavome piešinių parodą ir aptarėme Švyturio simbolį ir tolerancijos žodžio prasmę.

    Aktų salėje vyko netradicinė pamoka, skirta Tolerancijos dienai. Jos metu visų klasių atstovai pristatė savo sukurtus Tolerancijos švyturio spindulius, skambėjo eilės ir dainos apie draugystę, pakantumą, gebėjimą išlikti savimi. Mokiniams pasiruošti padėjo socialinė pedagogė Asta, mokinių tarybos pirmininkas Martynas, muzikos mokytojas Saulius. Pradinukams įgyvendinti idėjas padėjo klasių auklėtojos. Renginys parodė, kad gražu ir gera būti mandagiam, tolerantiškam, tačiau tai nėra taip paprasta. Būkime pagarbūs kitokiai nuomonei, išvaizdai, įsitikinimams. Įsidėmėkime, kad gerbdami kitus, pirmiausia  gerbiame save.

Mokytojos Reda ir Rita