author footer link can be edited or disabled only in full version

„Klasių bendruomenių dienos, integruojant projektą „Skaitymo atradimai“

    Gegužės 18, 21-24 dienomis 1–4 klasėse buvo organizuojama kultūrinė, meninė, pažintinė, kūrybinė, sportinė, edukacinė, praktinė, socialinė, prevencinė veikla „Klasių  bendruomenių dienos, integruojant projektą „Skaitymo atradimai“. Mokiniai įdėmiai klausėsi  įgarsintų pamokančių pasakojimų, patys skaitė mėgstamiausių rašytojų pasirinktus kūrinius. Bibliotekose buvo aptariama ir analizuojama naujausia vaikų literatūra. Kiekvienoje klasėje vyko tautosakos skaitymas ir iliustravimas. Taip pat mokiniai skaitė savo kūrybos eilėraščius, kurie buvo pristatyti tarptautiniam poezijos festivalio „Poezijos pavasaris 2018“ konkursui „Moksleivių kūryba Tėvynei # 100“. Netradicinių veiklų refleksija vyko Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centre. Čia Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centro direktorė mokiniams ir mokytojams įteikė padėkas už dalyvavimą piešinių parodoje „Lietuva – šalis gimtoji“, kuri buvo skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.

    Organizuojant netradicines veiklas pradinių klasių mokytojos bendradarbiavo su direktoriaus pavaduotoja ugdymui G. Antanavičiene, logopede J. Adamoniene, muzikos mokytoju S. Kondrotu, anglų kalbos mokytoja N. Gustaitiene.

    Pradinių klasių mokiniai, dalyvaudami klasių  bendruomenių dienų veiklose pagilino bendrąsias kompetencijas, patyrė pažinimo ir skaitymo atradimų džiaugsmą.