author footer link can be edited or disabled only in full version

Matyti širdimi

    Mokykloje lankėsi Indrė Gaskaitė, pasakų vaikams autorė, išleidusi tris pasakų CD diskus ,,Per pasakų dangų“, ,,Kas namelio širdyje?“ ir ,,Ištiesk ranką pasakai“. Tai pasakos apie kasdieninius troškimus, norus ir džiaugsmus, kai norai ir troškimai išsipildo. Vaikai įdėmiai klausėsi pasakos apie vėją, kuris norėjo išmokti groti fleita. Tai pasaka, mokanti siekti tikslo.

    Indrė kalbėjo, kad neturi galimybės matyti akimis, bet turi galimybę matyti širdimi. Ji turi gerą humoro jausmą, klausą ir balsą. Vaikai sužinojo, kas yra Brailio raštas, galėjo patys išbandyti Brailio rašto spausdinimo mašinėlę, lentelę ir grifelį, pavartyti Brailio raštu parašytas knygas, pamatyti spalvų detektorių ir pagal savo aprangą patikrinti šio kalbančio aparato veikimą, pirmą kartą pamatė pinigų atpažinimo kortelę, baltąją lazdelę, kitas aklųjų gyvenimą palengvinančias priemones.

    Viešnia noriai atsakinėjo į vaikų klausimus, dalijo savo gyvenimišką patirtį, asmeniniu pavyzdžiu skatino siekti tikslo, džiaugtis kiekviena diena, daryti gerus darbus.

Mokytoja Irena Petraškienė