author footer link can be edited or disabled only in full version

Prekybos centre

    Tokia diena priešmokyklinukams ypač patiko. Vykome į prekybos centrą “Mega”, kuris yra Kaune. Kelionė tolima, bet ji neprailgo. Važiuodami prisiminėme kelių ženklus, skaičiavome mašinas, stebėjome tikrą žiemą miške, kelyje, mieste. Atvykę į prekybos centrą, akys nukrypo į didžiulį akvariumą, smagius laiptus. Vaikai pastebėjo, kad yra ne tik įvairių parduotuvių, bet ir kavinių, bankų, pramogų.

    Apsilankėme vaikų pramogų centre “Curiocity”. Mus sutiko maloni darbuotoja, kuri trumpai aprodė ir papasakojo apie įvairius kambarius. O čia tikras smagumėlis! Tų kambarėlių daug, vietos ir veiksmo visiems užteko. Tomas iš plytų statė namą, Emilis kasė su ekskavatoriumi akmenėlius, Danielius vadovavo mašinų lenktynėms, Andra “gaudė” žaibus, Skaistė buvo “dantistė”, Milena prižiūrėjo gyvulius ir paukščius, Ugnė virtuvėje šeimininkavo, Romena “skrido” į kosmosą. Kurie norėjo spėjo nuo kalnelių nusileisti ir kamuoliukuose pasivartyti, pabūti detektyvais, pasidaryti dainos įrašą ar reklamą sukurti. Visas blogas emocijas “karpymo” mašinoje sunaikinome.

    Ačiū tariame vairuotojui Jonui, kuris kantriai laukė, kol mes pramogavome, tėveliams, kurie sumokėjo už pramogas, valgyklos darbuotojoms - už skanius sumuštinius, direktoriui, kad išleido į ekskursiją ir patikėjo, kad mes pramogaudami irgi mokomės.

Danguolė Stanaitienė,

priešmokyklinio ugdymo grupės pedagogė