author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

Žygis Peršėkės pakrantėmis

Kiekvienais metais pavasarį miško bičiulių ir dailės būrelių nariai organizuoja žygį Peršėkės pakrantėmis. Jie stebi, kokie augalai auga šio upelio pakrantėse, vizualiai įvertina, ar švarus vanduo ir pakrantės, kas pasikeitė per metus.

Keliaudami upės pakrante, esančia parke, vaikai grožėjosi parko žaluma. Atrodo, visur žalia, bet kiek atspalvių... Štai išdidžiai žaliuoja maumedis, švelnia žaluma pasipuošė klevai, liepos.

Miško bičiuliai labai apsidžiaugė, kad upelio vandenyje nesimatė šiukšlių, benzino dėmių, pakrantės – taip pat švarios. Kitame upelio krante žvejas bandė savo laimę – gal kokia žuvelė papuls ant kabliuko. Aplink žveją nesimatė polietileno maišelių, popierių, o ankstesniais metais būdavo visko. Dailės būrelio nariai pasirinko parko fragmentą ir jį pavaizdavo.

Grįžę į mokyklą žygio dalyviai vaišinosi vaistažolių, augančių parke, arbata, dalinosi įspūdžiais, grožėjosi piešiniais. Visi džiaugėsi, kad Balbieriškio parke gražu, tylu, girdisi įvairių paukščių balsai, ramiai srovena Peršėkė ir svarbiausia – nesimėto šiukšlės. Žmonės tapo išmintingesni – neteršia gamtos, kurioje gyvena patys.

 

Mokytojos Irena Petraškienė, Ona Žvirblienė