author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

Mokslo metų užbaigimo šventė

Šiandien mūsų mokyklos bendruomenė susirinko į mokslo metų užbaigimo šventę, kurios metu sveikino būsimuosius pirmokus, ketvirtokus, sėkmingai baigusius pradinio ugdymo programą, dėkojo mokinių tėveliams, rėmėjams, palinkėjo geros kloties tolimesniame gyvenime dešimtokams, pasidžiaugė mokinių laimėjimais bei puikiais mokymosi rezultatais. Šventėje dalyvavo parapijos klebonas Remigijus Veprauskas, Prienų rajono administracijos Statybos ir ekonominės plėtros skyriaus vyriausioji specialistė Ilona Ramanauskienė, Balbieriškio seniūnė Sigita Ražanskienė ir jos pavaduotoja Vilma Galinytė.

Pasigirdus neįprastam skambučiui, pirmiausia sutikome iškilmingai į salę atėjusius būsimuosius pirmokus, ketvirtokus ir dešimtokus. Mokyklos direktorius Stasys Valančius pasidžiaugė, kad 13 mokinių bus pilnateisiai pirmokai, ketvirtokai įsilies į didelį kolektyvą. Smagu, kad mažieji abiturientai – dešimtokai – pasirinko ir baigia mūsų mokyklą. Ši diena – kartu ir padėkos diena, nes kiekvienas esame nuveikę gerų darbų. Būdami ir rimti, ir išdykę, mokiniai siekė gerų mokymosi rezultatų, padarė asmeninę pažangą, garsino mokyklą rajono ir respublikos renginiuose. Padėka ir tėveliams už jų kasdieninį rūpestį, bendradarbiavimą, pagalbą. Ir mokytojams, dalinantiems  širdies šilumą, perteikiantiems žinias, gyvenimišką patirtį. Padėka ir seniūnijai, parapijos klebonui Remigijui Veprauskui, “Carito” vadovei Birutei Mitrulevičienei, Švietimo skyriui ir jo vyriausiajai specialistei Laimutei Jančiukienei, mokyklos ūkiniam personalui. Tik visų dėka mokykla gali egzistuoti.

Linkėjimus šventės proga išsakė ir svečiai. Parapijos klebonas Remigijus Veprauskas minėjo, kad ši diena ir džiugi, ir liūdna. Praeitas vienas etapas, ir laikas, kurį praleidome čia, negrįš. Bet žvelgiant į ateitį, lipant laipteliais aukštyn, negali stovėti vietoje. Tad reikia gerai pailsėti vasarą ir toliau kopti į žinių aukštumas. Klebono mintį pratęsė seniūnė Sigita Ražanskienė, linkėdama šiltų, gražių, turiningų atostogų. Ji padrąsino neliūdėti, nes kiekviena pabaiga – naujo pradžia.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Danguolė Damijonaitytė, priminusi, kad mūsų mokykloje jau trečius metus vykdoma aplinkosauginė veikla,  papasakoti apie nuveiktus darbus pakvietė gamtosauginio komiteto pirmininkę mokytoją Liną Guobienę ir gamtosauginio komiteto narius – septintoką Henriką Vaičiulį ir dešimtokę Laurą Charbakaitę. Sąžiningai uždirbtas darbas buvo įvertintas: Prienų rajono administracijos Statybos ir ekonominės plėtros skyriaus vyriausioji specialistė Ilona Ramanauskienė mokyklai įteikė trečią Žaliąją vėliavą ir aplinkosauginio švietimo fondo sertifikatą.

Po nuotaikingos Martynos ir Lukrecijos dainos su pradine mokykla rimtai, linksmai ir šmaikščiai atsisveikino ketvirtokai. Jiems gero kelio būti svajonių vedliais palinkėjo mokytoja Ramutė Švedienė, o tėveliai dėkojo mokyklai, vedančiai vaikus į pasaką, į gyvenimą. Mokyklos direktorius visiems 4 klasės mokiniams įteikė pradinio ugdymo baigimo pažymėjimus.

Mokykla antraisiais namais tapo ir 6 dešimtokams, kuriems paskutinį kartą nuskambėjo mokyklinis skambutis, pranešdamas, kad šis etapas jau baigėsi, kad jų laukia tolimesnis kelio pasirinkimas. Perimdami mokyklos raktą, devintokai jiems linkėjo rasti laiko būti draugiškais, rasti laiko svajoti, mylėti ir būti mylimais. Rasti laiko ir tinginystei, ir klaidoms, savarankiškumui, drąsai, juokui, mokslui, menui, nuovargiui, prisiminimams, iššūkiams. Padovanoti rašikliai su mokyklos pavadinimu ir balionai tegul simbolizuos jų svajones. Dešimtokai atsisveikino su mokykla, draugais. Nuoširdžius ir jautrius padėkos žodžius išsakė Laura Charbakaitė, prisiminusi ir buvusius, ir esamus mokytojus. Paskui padrąsinančius žodžius dešimtokams tarė auklėtojos Rita Šalčiūtė ir Irena Liutkevičienė, linkėdamos, priėjus kryžkelę, nesustoti ir pasirinkti teisingą kelią, rasti savo vietą ir jausti, kad atsakai pats už save. Linkėjo gyvenimo kelionėje rasti vietos bendraklasiams ir draugams, kuriuos ruošiasi sutikti.

Šventei artėjant į pabaigą, buvo paskelbti “Šauniausios klasės rinkimų” rezultatai. Šauniausia klase tapo šeštokai. Šokių būrelio “Ringutis” vadovė Ramutė Švedienė už ilgą triūsą savo šokėjus apdovanojo medaliais. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Gražina Antanavičienė perskaitė direktoriaus įsakymą dėl kėlimo į aukštesnę klasę. Mokyklos direktorius Stasys Valančius mokiniams, jų tėveliams įteikė garbės raštus, padėkas.

“Mokyklos erdvėje subrandintas gausus derlius. Tai moksleiviškos išminties aruodai. Norėtume palinkėti, kad su kiekvienais metais išminties aruodai vis pilnėtų”, - apibendrino šventę pavaduotoja ugdymui Danguolė Damijonaitytė. Dešimtokams linkime sėkmės matematikos pasiekimų patikrinime, visiems – su šiltais vėjo gūsiais atplasnojančios vasaros.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Mokytoja Janina Grigutienė