author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

Bitute pilkoji, iš kur medų nešioji?

Šiais mokslo metais antros klasės mokiniai vykdė projektą ,,Bitute pilkoji, iš kur medų nešioji?“ Projekto pristatymas vyko Gintarės ir Mariaus Marčiukaičių bityne. Vaikai papasakojo, kad bitės – daugiausiai auginami ir labiausiai žinomi nuo neatmenamų laikų vabzdžiai. Medų nešančių bičių tėvyne laikoma Pietų Azija. ,,Pasimokyk darbštumo iš bitės“ – šį posakį žinojo ir senovės graikai, ir kinai, ir slavai. Senovės gyventojai manė, kad medus – nežemiškas dalykas, dievų dovana. Tikėta, kad medus krinta ant žemės iš dangaus ir virsta ryto rasa, o tada šviesius kaip perlai aromatingus lašelius nuo žiedų surenka bitės. Bitė iki mūsų dienų laikoma  nemirtingumo ir amžinybės, darbštumo ir gerumo bei turtingumo simboliu.

Antrokams buvo įdomu pamatyti savo akimis ir išgirsti pasakojimą, kokiuose nameliuose gyvena bitės, kaip jos pripildo korius medaus, kokie naudojami įrankiai. Vaikai skaitė eilėraščius apie bitutes, minė mįsles, aptarė patarles, formulavo teiginius, atsakinėjo į klausimus. Visiems labai patiko saldžioji projekto pristatymo dalis – medaus skanavimas. Medus vaikams atrodė panašus į gintarą, kvapnus, gelsvas, saldus.

Dėkojame Jomanto tėveliams už galimybę pristatyti projektą netradicinėje aplinkoje, pajusti pažinimo ir atradimų džiaugsmą.

 

 Antros klasės mokytoja Irena Petraškienė