author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

Dalyvavome akcijoje ,,Ar tu plauki?“

Statistika byloja, kad Lietuvos vaikų ir jaunimo skęstamumo rodikliai yra vieni didžiausių pasaulyje. Kokia išeitis? Vaikai turi ne tik išmokti plaukti, bet ir gebėti realiai vertinti savo galimybes, saugiai elgtis vandenyje ir prie vandens, o nutikus nelaimei saugiai nuplaukti iki kranto.

Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kartu su Lietuvos plaukimo federacija, Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerija organizavo akciją ,,Ar tu plauki?“. Akcija buvo skirta padėti vaikams į(si)vertinti plaukimo gebėjimus ir, padedant treneriui, suprasti, koks yra mokėjimo plaukti lygis. Šioje akcijoje dalyvavo ir mūsų mokyklos antros klasės mokiniai, kurie Marijampolės sveikatingumo centro ,,Sveikatos banga“ baseine atliko mokėjimo plaukti testą. Džiugu, kad Majus Ulevičius, Jomantas Marčiukaitis ir Dovydas Pacukonis gerai atliko plaukimo užduotis ir gavo pažymėjimus su baseino trenerio užpildytu vertinimu bei komentarais, kiti mokiniai – saugaus elgesio vandenyje ir prie vandens atmintines. Manome, kad artėjanti vasara bus saugi.

Dėkojame Lietuvos vaikų ir jaunimo centrui už pakvietimą dalyvauti akcijoje, mokyklos direktoriui – už sudarytą galimybę antrokams nuvykti į baseiną.

 

Mokytoja Irena Petraškienė