author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

Gamtos fotografija

Lapkričio 11 d., lydimi gamtos ir žmogaus mokytojų Linos Guobienės, Žydrūno Tautvydo, lankėmės Nemuno kilpų regioninio parko Prienų lankytojų centre, kuriame vyko gamtos fotografo Mariaus Čepulio parodos atidarymas.

Marius Čepulis - vienas  žinomiausių ir geriausių Lietuvos gamtos fotografų. Jis mums plačiai papasakojo apie 18 metų besitęsiantį pomėgį. Sužinojome, kokiu būdu ir kokia aparatūra jis fotografuoja,  ką naudoja maskuotėms, kurias gaminasi pats. Įdomu, kad fotografuoja ir po vandeniu.  Šiuo metu M. Čepuliui mieliausias užsėmimas – paukščių fotografavimas,  kuriuo susidomėjo prieš 7 metus. Fotografas, remdamasis asmenine patirtimi,  atskleidė pagrindines gamtos fotografo savybes. Tai  žinios apie gamtą,   sėkmė, kantrybė ir laikas, kurį gali šiam darbui  skirti. Marius slėptuvėje yra išsėdėjęs net 16 valandų. Tekę tinkamo kadro laukti ir žiemos metu, spiginant 25 laipsnių šalčiui, ir  panirus vandenyje.  M. Čepulio fotografijų galima rasti ir internete „Čepulio fotoklajonės“.

Dėkojame fotografui Mariui Čepuliui bei Nemuno kilpų regioninio parko direkcijai, pakvietusiai pamatyti parodą ir  išgirsti įdomų  pasakojimą.

6 klasės mokinė Enrika Danylaitė, gamtos ir žmogaus  mokytojas Žydrūnas Tautvydas