author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

„Penktokų krikštynos“

Lapkričio 9 dieną, trečiadienį, įvyko tradicinis renginys „Penktokų krikštynos“. Renginį organizavo 6 klasės mokiniai, kurie kartu su savo auklėtoja Danute Petraškiene parengė įdomias užduotis ir įvairius išbandymus penktokams. Renginio pradžia prasidėjo 5klasės anglų kalbos kabinete, šeštokams pasibeldus į duris ir pasveikinus penktokus su jų švente.  Penktokų auklėtoja, Jurgita Barkauskienė buvo maloniai nustebinta ypatinga dovana. Mokytoja buvo aprengta baltos spalvos chalatu, išpieštu penktos klasės mokinių vardais.

Visi mokiniai buvo pakviesti į aktų salę, kur jų laukė pirmoji užduotis – obuolio ragavimas. Pirmoji užduotį atlikti buvo pakviesta penktokų auklėtoja. Atsikandusi obuolio mokytoja burnoje pajuto keistą skonį, nes obuolys buvo apibarstytas įvairiais rūgščiais ir karčiais prieskoniais, kurie obuoliui suteikė keistą skonį.  Obuolio ragavimo ceremoniją atliko visi penktos klasės mokiniai ir tik tuomet visi buvo pakviesti į aktų salę.

Atlikę pirmąjį išbandymą, penktokai dar turėjo atlikti skirtingus išbandymus, kuriuos jie atliko tiek porose, tiek komandose. Visos užduotys buvo labai įdomios, kūrybingos, jų  atlikimas mokiniams sukėlė daug gražių emocijų, bet taip pat pareikalavo nemažos ištvermės. Pabaigoje visi penktokai buvo apdovanoti medaliais, kuriuose buvo pavaizduota maža pėdutė, simbolizuojanti laimę ir sėkmę. Penktokų krikštynų pabaiga buvo sutvirtinta penktokų išsakytais pasižadėjimais šiems mokslo metams: „būsim draugiški, kultūringi, tolerantiški ir paslaugūs vieni kitiems“.

Dėkojame 6 klasės auklėtojai ir jos auklėtiniams už gražų renginį ir puikias emocijas.

5 klasės auklėtoja Jurgita Barkauskienė