author footer link can be edited or disabled only in full version

2015–2016 m.m.

„Per atostogas riedėk saugiai“

Pagal Lietuvos kelių policijos tarnybos statistinius duomenis, 2015 metais eismo įvykiuose žuvo 11 ir buvo sužeisti 577 vaikai (149 vaikai buvo sužeisti dėl jų pačių neatsargumo). Iš jų žuvo 1 pėstysis vaikas ir buvo sužeista 216 vaikų pėsčiųjų (78 pėstieji vaikai buvo sužeisti dėl jų pačių neatsargumo), žuvo 1 vienas vaikas dviratininkas ir buvo sužeisti 58 vaikai dviratininkai (37 vaikai dviratininkai buvo sužeisti dėl jų pačių neatsargumo). Tarp vaikų mopedų vairuotojų praeitais metais žuvusiųjų nebuvo, tačiau buvo 14 sužeistų ir 9 dėl jų pačių neatsargumo. Paprastai vaikai dviratininkai ir mopedų vairuotojai aktyviais eismo dalyviais tampa šiltuoju metų laiku. Todėl Lietuvoje vykdami PSO Saugaus eismo dekados kontaktinio asmens funkcijas Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro (toliau – SMLPC) darbuotojai inicijavo konkursą vaikams „Per atostogas riedėk saugiai“.

Vaikai, dalyvaujantys konkurse „Per atostogas riedėk saugiai“, turėjo sukurti stendą, atspindintį vaikų saugos keliuose važinėjant dviračiu, riedučiais, riedlente ir pan. temą.{akgallery}

Konkurse dalyvavo ir kūrė stendą, kuris eksponuojamas mokykloje Balbieriškio pagrindinės mokyklos 5 kl. mokiniai Odilija Pranckevičiūtė, Kamilė Burčikaitė, Ąžuolas Barkauskas, Martyna Marčiukaitytė, Gabija Noreikaitė.

Konkurso tikslas – užtikrinti mokinių saugą keliuose atostogų metu.

Žmogaus saugos mokytoja E.Ramanauskienė