author footer link can be edited or disabled only in full version

2015–2016 m.m.

Mūsų mokyklai – antroji Žalioji vėliava

Šiandien mokyklos bendruomenė susirinko į neeilinę šventę – už nuopelnus gamtosauginėje veikloje Gamtosauginių mokyklų programos sprendimu buvome apdovanoti antrąja Žaliąja vėliava ir aplinkosauginio švietimo fondo sertifikatu. Apdovanojimus įteikė Žaliųjų judėjimo atstovas Aleksandras Kerpauskas. Jis pabrėžė, kad Gamtosauginių mokyklų programoje dalyvauja apie 37 tūkstančiai mokyklų iš 47 pasaulio valstybių, jų tarpe – ir mūsų mokykla. Prasminga, kad šiam darbui mokinius įkvepia mokytojai, pritaria mokyklos vadovai, taip ugdydami supratimą apie mus supančią aplinką, atsakingą, sąžiningą požiūrį į gamtą ir žmogų.

Mokyklos gamtosauginės veiklos koordinatorė  direktoriaus pavaduotoja ugdymui Danguolė Damijonaitytė džiaugėsi, kad 2014 metais pradėtas aktyvus mūsų darbas buvo pastebėtas ir antrą kartą puikiai įvertintas. Veiklą vykdėme pagal 7 Gamtosauginių mokyklų programos žingsnelius: išrinktas gamtosauginis komitetas; atliktas aplinkosauginis auditas; parengtas ir įgyvendintas veiksmų planas; atliktas veiklos įvertinimas; gamtosauga integruota į mokymosi procesą; į veiklą įtraukta mokyklos bendruomenė; sukurtas gamtosauginis kodeksas.Silvijai, Martynui ir Martynai priminus gamtosauginį kodeksą, gamtosauginės veiklos konkrečius darbus pristatė gamtosauginio komiteto nariai dešimtokai Odeta ir Simas. Veiklų tikrai daug: Balbieriškio atodangos ir parko priežiūra, inkilų kėlimas, sėkmingas pakopų normatyvų laikymas, šikšnosparnių Punios šile stebėjimas, dalyvavimas lygiadienio ir Baltų vienybės šventėje, proto mūšyje – viktorinoje „Kraštas, kuriame gyvenu“, JMB 40 – ies metų sambūrio jubiliejaus paminėjime Anykščiuose, ekologinio plakato konkursas, spektaklis „Miško mokykla“ ir kt.

Apie gražią draugystę su Nemuno kilpų regioniniu parku ir sveikos gyvensenos klubu „Versmenė“ pasakojo NKRP vyriausioji specialistė Loreta Šaltienė ir klubo narė Gražina Mikušauskaitė. G. Mikušauskaitė paragino bendradarbiauti mokyklai tarptautiniu lygiu ir gamtosauginio komiteto pirmininkei Onutei Žvaliauskienei įteikė Airijos mokyklos adresą. Miškininkas Valdas Kvederavičius džiaugėsi 8 – erius metus trunkančia draugyste su mūsų mokykla.

Renginio metu skambėjo dainos apie meilę žemei, gamtai, tėvynei. Šiltas emocijas sukėlė Martynos Marčiukaitytės videofilmukas „Kviečiu pavasarį“. Šventės pabaigoje mokyklos direktorius Stasys Valančius dėkojo visiems – mokyklos bendruomenei, tėvams, žaliųjų judėjimui. Tokią gražią vietą, kur ošia šilas, vingiuoja Nemunas, teka Ringis, Dūmė, Peršėkė, turime išsaugoti ateities kartoms, - linkėjo mokyklos direktorius ir įteikė Padėkos raštus aktyviausiems dalyviams:  9 klasės mokinei Laurai Charbakaitei, pavaduotojai ugdymui Danguolei Damijonaitytei, mokytojoms Irenai Petraškienei ir Onutei Žvaliauskienei. Žalioji vėliava – kasmetinis apdovanojimas, skatinantis tęsti pradėtus prasmingus darbus.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Gamtosauginio komiteto narė mokytoja Janina Grigutienė