author footer link can be edited or disabled only in full version

2014–2015 m.m.

Europos judėjimo savaitės bėgimas Balbieriškyje

2014 m. rugėjo 29 - spalio 5 dienomis  visoje Europoje vyksta renginiai, skirti Europos judėjimo savaitei. Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir Lietuvos olimpinė akademija organizuoja visuotinę akciją Lietuvoje Europos judėjimo savaitės MOVE WEEK bėgimą bendrojo ugdymo įstaigose.

Spalio 1 d. prie iniciatyvos prisijungė ir Balbieriškio pagrindinės mokyklos 1-10 klasių mokiniai, priešmokyklinukai bei ikimokyklinukai. Į svečius atvyko Kunigiškių pradinio ugdymo skyriaus mokiniai. Iš viso renginyje dalyvavo daugiau nei 100 bėgimo  dalyvių bei pusė tiek juos palaikančių. Visų tikslas buvo paskatinti vienas kitą sportuoti, domėtis sveika gyvensena, įveikti savo amžiaus grupės  distanciją.

Bėgimas vyko Balbieriškio miestelio parke. Renginio pradžioje sveikinimo žodį tarė  mokyklos direktorius Stasys Valančius ir renginio organizatorė kūno kultūros mokytoja Danguolė Damijonaitytė.  Mokytoja Daiva Alaveckienė prieš bėgimą pakvietė visus pasimankštinti.

 

Nekantriausi buvo patys mažiausieji – ikimokyklinukai. Gausus būrys mažųjų bėgikų rikiavosi žaliojoje sporto vejoje ir laukė starto. Po signalo  daugiaspalvė mažųjų minia pajudėjo bėgimo taku. Mažieji turėjo įveikti 250 m  atstumą. Greičiausiai jį nubėgo priešmokyklinukai Martynas Krilavičius, Vytautė Neverauskaitė, Austėja Krasnickaitė. Ikimokyklinukai su savo auklėtojomis taip pat sėkmingai kirto finišo liniją ir džiaugėsi pirmuoju  savo tokiu išbandymu.

1-4 klasių mokiniai  bėgo 500 m.  Tarp 1-2 klasių pirmieji distanciją įveikė Ernesta Aliulytė 2 kl., Austėja Kazlovaitė 2 kl., Rokas Barkauskas 2 kl. Tarp  3-4 klasių greičiausi buvo Ąžuolas Barkauskas 4 kl.,  Matas Golmanas 4 kl. ir Rėjus Kelmonas 4 kl.

5-8 klasių mokiniams teko pasivaržyti  1000 m, o dar vyresniems -  lietuviškos olimpinės mylios (1988 metrai) distancijose. 1000 m greičiausiai  įveikti pasisekė Airidui Krutuliui 8 kl., Ovidijui Aliuliui 7 kl., Mantvydui Kurapkai 7 kl. O lietuviškos olimpinės mylios bėgimo nugalėtojais tapo Rytis Bucevičius 10 kl., Darius Mieliauskas 9 kl. ir Andrius Deimantavičius 10 kl.

Malonu, kad bėgime nepabūgo pasivaržyti ir kai kurių klasių auklėtojos - tai Ramutė Švedienė ir Daiva Alaveckienė.

Visiems prizininkams buvo įteikti Lietuvos tautinio olimpinio komiteto diplomai ir apyrankės su Europos judėjimo savaitės bėgimo simbolika.

Džiaugiamės, kad nuotaikingas sporto renginys išjudino visus, kad sugebėjome trumpam palikti  klases, išjungti kompiuterius, į šalį padėti savo išmaniuosius telefonus ir, aktyviai judėdami, puikiai praleidome vieną valandą gražiajame mūsų miestelio parke  Tai buvo masiškiausias sporto renginys mūsų mokykloje! Vadinasi, tikslas tikrai buvo pasiektas.

Nuotraukos fotogalerijoje

Kūno kultūros mokytoja Danguolė Damijonaitytė