author footer link can be edited or disabled only in full version

2014–2015 m.m.

Programa ,,Obuolio draugai‘‘ jau mūsų mokykloje

Mūsų mokyklos ir Kunigiškių pradinio ugdymo skyriaus 2- 3 klasių mokiniai su mokytojomis Gražina Antanavičiene, Aldona Gregeriene, Ramute Švediene , šį rudenį  pradėjo vykdyti tarptautinės  ankstyvosios prevencijos programos ,,Obuolio draugai‘‘ antrąją dalį. Pirmąją dalį ,,Zipio draugai‘‘ mokiniai jau įgyvendino ir šiemet gavo dovanų ,,Zipio draugų pasakojimų‘‘knygelę, kurią pažadėjo skaityti savarankiškai ir su tėveliais.

Pagal programą ,,Obuolio draugai‘‘ , mokytojos su mokiniais bendraus 24 valandėles visus mokslo metus. Per valandėles vaikai nekonkuruoja, jų atsakymai nevertinami. Mokiniai skatinami dalintis idėjomis, padėti vieni kitiems, siekiant  gero mikroklimato klasėje.Kiekviena valandėlė pradedama  ,,Obuolio draugų‘‘ taisyklių priminimu vienas kitam, kurių turi laikytis visi ,,Obuolio draugai‘‘. {akgallery}

,,Obuolys‘‘- žiurkėnas. Į  trečią klasę ,,atvyko‘‘ iš Pauliaus Ješkevičiaus namų, jo šeimos narių su meile  padovanotas. Vaikai jį myli ir globoja. Besidominčius kviečiame aplankyti ir susipažinti.

Pagrindinis  programos ,,Obuolio draugai‘‘tikslas- padėti mokiniams ugdytis  gebėjimus, padedančius  rasti tinkamą, pozityvią išeitį, susidūrus su kasdienėmis ir sudėtingomis situacijomis. Tikimės, kad mūsų mokiniai, dalyvaudami programoje ,,Obuolio draugai‘‘, artimiau susidraugaus, saugos draugystę, lengviau išgyvens pasikeitimus bei  prisidės prie  mūsų mokykloje įgyvendinamos  sveikatos stiprinimo programos ,,Laimingas žmogus- sveikoje mokykloje‘‘ siekių.

Gražina Antanavičienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui