author footer link can be edited or disabled only in full version

2014–2015 m.m.

Konstitucijos egzamino I-ojo etapo vykdymas Balbieriškio pagrindinėje mokykloje

Aštuntus metus iš eilės Lietuvos piliečiai kviečiami dalyvauti Konstitucijos egzamine. Balbieriškio pagrindinėje mokykloje jau tapo tradicija, kad  Konstitucijos egzamino I-ajame etape dalyvauja visi 5-10 klasių mokiniai. Šiais metais savo žinias pasitikrino 57 mokiniai. Nors į II-ąjį etapą nepateko nei vienas dalyvis, geriausiai į klausimus V-VII kl. grupėje atsakė   Toma Petraškaitė ( 5 kl.), Augustina Siaurukaitė (5 kl.), Mantas Andriukevičius (7 kl.), o VIII-X kl. grupėje – Monika Augaitytė (10 kl.), Eimantas Aliulis (9 kl.), Monika Rutkauskaitė (9 kl.).

Į egzaminą šiemet įsitraukė ir Kunigiškių pradinio ugdymo skyriaus mokinukai. Prieš egzaminą mokyklos vedėja L.Andriukevičienė trumpai pasakojo apie pagrindinį Lietuvos įstatymą – Konstituciją, pabrėždama, kad visi žmonės turi teises bei pareigas ir jų privalo laikytis. Mokiniai taip pat turi teises ir pareigas. Jos tarpusavyje glaudžiai siejasi. Laikant Konstitucijos egzaminą, 1-4 klasių mokinukai piešė piešinius tema „Mūsų teisės ir pareigos“. Savo piešinius išdėstė ir pateikė komisijai atrinkti, kuriuos siųsti į II-ąjį egzamino etapą. Į II-ąjį egzamino etapą išrinkti Lino Zujaus (1kl.), Augustinos Budrikaitės (3 kl.) ir Audriaus Slavinsko (4 kl.) kūrybiniai darbai.

Su vyresniųjų klasių mokiniais egzamino rezultatus aptarsime pilietiškumo pagrindų, etikos, karjeros ugdymo pamokose, pagilinsime žinias, nes kiekvienas Lietuvos pilietis turi žinoti savo teises ir pareigas, juk Konstitucija – kiekvieno iš mūsų laisvių ir teisių garantas.  {akgallery}

  Mokytojos Daiva Staniulytė ir Danguolė Stanaitienė