author footer link can be edited or disabled only in full version

2013–2014 m.m.

Kad kelias į mokyklą būtų saugus

Į  pamoką apie saugų kelią į mokyklą  kovo 19 dieną susirinko priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai  bei pradinių klasių mokiniai. Pamoka buvo netradicinė, nes vaikus saugumo gatvėje, kelyje, namuose, mokykloje  mokė Kauno regiono kelių saugaus eismo inžinieriai bei Alytaus apskrities VPK Prienų r. Policijos skyriaus prevencijos poskyrio specialistė Edita Kubilienė.

Vaikai stebėjo filmą ,,Kelias į mokyklą‘‘ ,  aptarė situacijas, galinčias iškilti ne tik mokinei iš filmo, bet ir jiems, keliaujant į mokyklą ar grįžtant namo savarankiškai.Mokiniai noriai atsakinėjo į svečių užduotus klausimus apie leistinas vietas važinėti dviračiu vaikams iki 14 metų, atšvaitų nešiojimo svarbą, gatvės perėjimo, ėjimo kelkraščiu taisykles. Ir netgi sužinojo apie baudas tėveliams, jeigu vaikai, nepaisantys saugumo taisyklių, būtų pastebėti  policijos pareigūnų.

Visi pamokoje dalyvavusieji mokiniai buvo apdovanoti atšvaitais, žaidimais, knygelėmis už pažadą gatvėje ir kelyje  elgtis pagal taisykles, jas mokytis. {akgallery}

Ši naudinga ir įdomi prevencinė pamoka prisidėjo prie mokykloje nuolat ugdomos nuostatos vaikams  apie mokinio, piliečio taisyklių laikymosi reikalingumą ir naudingumą, norint išvengti pavojų, saugant savo ir kitų sveikatą bei gyvybę.   

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Gražina Antanavičienė