author footer link can be edited or disabled only in full version

2013–2014 m.m.

Akcija „Paukščiai grįžta namo“

Pavasaris – paukščių grįžimo į savo gimtinę metas. Sugrįžę jie tikisi rasti jaukius namus, kuriuose galėtų įsikurti, dėti kiaušinius, perėti jauniklius.

Mokiniai, laukdami parskrendančių giesmininkų, kartu su tėveliais gamino inkilus, labai stengėsi, kad jie būtų ne tik gražūs, bet ir patogūs paukšteliams.

Nepabūgę šalto vėjo gūsių, snaigių siautulio mokyklos jaunųjų miško bičiulių būrelių „Ąžuoliukas“ ir „Kleveliai“ nariai, dalyvaudami akcijoje „Paukščiai grįžta namo“, Balbieriškio parke iškėlė inkilus. Varnėnai tikrai ras daug naujų, gražių ir jaukių namų.

Akcijoje dalyvavo mokinių tėveliai, miškininkas V.Kvedaravičius, mokyklos direktorius S.Valančius, jaunųjų miško bičiulių būrelių vadovės I.Petraškienė ir O.Žvaliauskienė.

Miškininkas V.Kvedaravičius papasakojo, kokie turi būti inkilai, kur geriausia juos kelti. Pasirodo, po poros savaičių naujuose inkiluose jau galima laukti įkurtuvių.

Tėveliai, aktyvūs įvairių renginių dalyviai, ir šįkart atskubėjo į pagalbą – juk reikia gana aukštai į medžius įkelti inkilus, kad paukštelių priešai jų nepasiektų.

Mokyklos direktorius S.Valančius džiaugėsi, kad parke įsikūrė varnėnų mikrorajonas. Šie paukščiai už naujus namus tikrai atsilygins savo čiulbėjimu.

Miško bičiuliųbūrelių vadovės I.Petraškienė ir  O.Žvaliauskienė bei direktoriaus pavaduotoja ugdymui G.Antanavičienė pasidžiaugė aktyviu miško bičiulių dalyvavimu akcijoje, tėvelių pagalba, skatino vaikus stebėti, ar visuose inkiluose girdėsis varnėnų švilpavimas, kada apsigyvens pirmieji giesmininkai.

Visi akcijos dalyviai nekantriai laukia varnėnų įkurtuvių naujuose inkiluose.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Jaunųjų miško bičiulių būrelio vadovė Irena Petraškienė