author footer link can be edited or disabled only in full version

Mokinių taryba

Tarptautinė Mokytojų diena mokykloje

Spalio 5 dieną  mokykloje buvo paminėta Tarptautinė Mokytojų diena. Šventę organizavo Mokinių taryba. 

Pirmąją pamoką visa mokyklos bendruomenė buvo pakviesta į oficialiąją šventės dalį aktų salėje. Renginį vedė Mokinių tarybos pirmininkė Silvija Paužaitė. Mokiniai mokytojus džiugino gražiais žodžiais, dainomis ir kitomis maloniomis staigmenomis, kurios mokytojų veidus nušvietė šypsena. Džiugiai nustebino 9 klasės mokinio Manto Andriukevičiaus  parengtas pristatymas. Mantas taikliai mūsų mokyklos mokytojams pritaikė  auksines Lietuvos mokytojų frazes. Programos pabaigoje daug gerų emocijų padovanojo mokytojų  atlikta karaoke daina „Šypsenėlė“ bei mokinių įteiktos gėlės ir dovanėlės. Tokiomis akimirkomis prisimeni, kodėl esi mokytojas ir kodėl pasirinkai ugdytojo kelią. Pasisemi pilną saują to džiugesio, energijos ir nešiesi ją stengdamas dar ilgai neišbarstyti. Gražių žodžių, palinkėjimų visiems mokykloje dirbantiems mokytojams nestokojo ir mokyklos direktorius. Mokytojus profesinės dienos proga pasveikino Balbieriškio seniūnijos seniūnė Sigita Ražanskienė.

Po oficialiosios dalies vyko pamokos. Mažiesiems mokiniams pamokas vedė dešimtokai, vyresniesiems buvo parengta staigmena. Klasėse jie rado ne tuos mokytojus, kurių tikėjosi. Šiais mokslo metais buvo įgyvendintas sumanymas pasikviesti į mokyklą mokinių tėvelius, miestelio įstaigų darbuotojus, kurie galėtų mokiniams vesti pamokas.

Mielai atsiliepė ir pamokas vedė 2 klasės mokinio  mama Jolanta Krilavičienė, 5 klasės mokinių mamos - Jurgita Petkienė, Agnė Mitrulevičienė, Irena Ješkevičienė,  Inga Ališauskienė, 6 klasės – Gintarė Astrauskaitė–Marčiukaitienė, Danutė Šarauskienė, klebonas Remigijus Veprauskas, seniūnė Sigita Ražanskienė ir jos pavaduotoja Vilma Galinytė, seniūnijos bibliotekos darbuotojos Edita Marcinkevičienė ir Angelė Kazlauskienė, kultūros ir laisvalaikio centro atstovai - Artūras Petraška, Mindaugas Bartusevičius.

Naujieji mokytojai mokiniams vedė technologijų, lietuvių ir literatūros, dailės, muzikos, tikybos, pilietiškumo, istorijos pamokas, pristatė savo profesijas. Džiaugiamės, kad šių žmonių dėka galėjome sėkmingai įgyvendinti ne tik edukacinius, bet ir karjeros ugdymo tikslus.

Pašnekiuose prie kavos puodelio, mokytojus pavadavę svečiai, mokinių tėvai jaudulį slėpė po plačiomis šypsenomis. Keletas prisipažino, kad mokytojo darbas iš tiesų nėra toks jau lengvas. Visi  džiaugėsi puikiai suorganizuota švente.

Nuoširdžiai dėkoju tiems, kurie prisidėjo prie šios šventės organizavimo.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Danguolė Damijonaitytė