author footer link can be edited or disabled only in full version

VISŲ MŪSŲ ŠVENTĖ

    Rugsėjo 1-osios skambutis kiekvienais metais suskamba kiekvieno širdyje - atvedus į mokyklą vaikus, atmintyje... Nėra tokio žmogaus Lietuvoje, kuriam ši data nesuvirpintų širdies. Šiemet mūsų mokyklos salė  vėl buvo pilnutėlė. Tėvų komiteto pirmininkė Gintarė Astrauskaitė- Marčiukaitienė nustebusi pratarė, kad kiekvienais metais mokyklos bendruomenė tarsi vis didesnė, mūsų visų vis daugiau. Šventėje dalyvavo Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Algis Marcinkevičius. Balbieriškio seniūnijos pavaduotoja Vilma Juodsnukienė, spaudos atstovai.

    Valstybės himnu ir Vėliavos pakėlimu prasidėjusią šventę tęsė mokyklos direktorius Stasys Valančius.

    Jis pasidžiaugė, kad mokslo metus pasitinkame gražesnėse klasėse. Turime 2 darželio grupes, visas 10 klasių. Turime naują mokytoją Aureliją, sugrįžo po ilgalaikių atostogų anglų kalbos mokytoja Neringa Gustaitienė. Nors atsisveikinome su 47 metus mokykloje išdirbusia mokytoja Aldona Krilavičiene, bet ji, esant būtinybei, pažadėjo visada padėti.

    Kalbėdamas apie pokyčius, direktorius pabrėžė, kad raudona mokykla jau aptverta, todėl mažieji jausis saugesni. Informavo, kad antroji ilgoji pertrauka skiriama konsultacijoms - mokiniai galės greitai gauti pagalbą, paskatino kuo greičiau susitvarkyti mokinių maitinimo ir sveikatos dokumentus.  

    Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Algis Marcinkevičius pasveikino visą mokyklos bendruomenę, akcentavo, kad mūsų mokykla turi gilias tradicijas, su šia mokykla susiję daug žymių mūsų krašto žmonių. Apie juos pradėsime rengti knygą. Palinkėjo visiems gero darbo, geros bičiulystės. Pirmokėliams padovanojo po knygelę.

    Tėvų komiteto pirmininkė Gintarė Astrauskaitė-Marčiukaitienė kvietė dirbti, kad visiems būtų gera. Mokslas – tai šviesa. Apie tai kalba ir Biblija. Kad darbas būtų saugus,  Balbieriškio seniūnijos pavaduotoja Vilma Juodsnukienė visiems mokiniams padovanojo po atšvaitą.

    Padeklamuodami posmus, mūsų mažieji pareiškė, kad jie nuo šiandien jau pilnateisiai mokyklos mokiniai. Dešimtokai jiems įteikė po sąsiuvinį ir pieštuką, kad turėtų kur piešti savo svajones. Priešmokyklinukai gavo po čiulpinuką, kad kuo greičiau praeitų baimė ir nerimas. Mažiesiems ir dešimtokams mamos linkėjo visko kuo geriausio, o auklėtoja Irena išsakė įsitikinimą, kad jos vyriausieji mokykloje bus labai protingi, kad iš jų ims pavyzdį visi mažieji.

    Visiems gražios, ritmingos naujų mokslo metų pradžios.

                                                                                                                            Mokytoja Irena