author footer link can be edited or disabled only in full version

Prie kiekvieno sustoja rugsėjis

    Su nerimu ir jauduliu širdyje kiekvienas laukiame rugsėjo. Kažkam rugsėjis atneša naują pradžią – pirmą kartą keliaus į mokyklą, atvers mokslo ir žinių šalies knygą. Šio rugsėjo skambutis į pamokas pas mokinius jau nekvies Balbieriškio pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytojos Aldonos Krilavičienės. Rugpjūčio 30 dieną mokyklos kolektyvas atsisveikino su mokytoja Aldona, kuri po 46 metų, praleistų mokykloje, nusprendė baigti savo profesinę karjerą. Už nuoširdų ilgametį darbą pedagogei dėkojo mokyklos direktorius Stasys Valančius, Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas, kolegos, buvo įteiktos atsiminimo dovanos, gėlės.

    Mokytoja su šypsena veide prisiminė ir papasakojo savo pažintį su šia mokykla, kai dar pati būdama mokinė susižavėjo raudonų plytų mokyklos pastatu ir jaunutės mokinės širdyje suvirpusi svajonė – dirbti čia – išsipildė.

    Mokytojo kelias yra vingiuotas, kupinas iššūkių ir išbandymų. Tik savo darbą mylintis mokytojas, o tokia yra mokytoja Aldona, gali išauginti medį, kurio vaisiai – išugdyta ne viena balbieriškiečių karta.

  mokytoja Rita Šalčiūtė