author footer link can be edited or disabled only in full version

„Gero kelio po rasota šviesa žvaigždės“ Petras Panavas

     Balbieriškio pagrindinės mokyklos dešimtokams suskambėjo paskutinis skambutis. Daugiau jų į pamokas čia, mokykloje ant kalno, jau nekvies niekas. Išleistuvės „Leiskit atsisveikint su vaikyste“.
„Mieli dešimtokai, noriu Jums pasakyti ir sveikinimo, ir kartu atsisveikinimo žodžius. LIūdna išsiskirti, nes kelią nuėjom nuo A iki Z. Ilgą. Linkime, kad mes, likę čia, apie Jus išgirstume daug gero“,- kalbėjo mokyklos direktorius Stasys Valančius.
Kažkada buvo Rugsėjo 1-oji, šiandien - jau paskutinė diena mokykloje. Pirmoji klasės mokytoja Gražina Antanavičienė prisiminė, kokie jos mokiniai buvo pradinėje mokykloje, džiaugėsi, kad daug padėjo mokinukų tėvai. Tarp pradinukų nuotraukų visi pamatė, mokytojos žodžiais tariant, istorinę nuotrauką: klasė nusifotografavusi bažnyčioje, dabar likusioje tik žmonių prisiminimuose.
Trumpai, bet labai taikliai kalbėjo dešimtokas Mantas, pasakydamas, kad visi mokytojai dėl jų labai stengėsi. Visų bendraklasių vardu atsiprašė lietuvių kalbos ir matematikos mokytojų. „Lai lieka geri prisiminimai apie mus, nors ne visada buvome paklusnūs ir geri. Mums liks keistas jausmas – lyg kažką praradus“.
    Tėvai dėkojo mokytojams už kantrybę, linkėjo įkvėpimo ir sėkmės.
    Auklėtojas Kęstutis Žilinskas susijaudinęs nuoširdžiai linkėjo pasiekti tą tikslą, kurį šiandien auklėtiniai tikisi pasiekti.
Pernelyg jautrią nuotaiką švelnino mokytoja Irena ir jos devintokai. Jie buvo paruošę literatūrinę kompoziciją, perpintą ir rimtais linkėjimais, ir pajuokavimais. Devintokai patikino, kad dešimtokų vietos tuščios neliks. Tikrai. Toks gyvenimas.
„Gero kelio po saule, po debesiu…“.


Mokytoja Irena Liutkevičienė