author footer link can be edited or disabled only in full version

Klasės susirinkimas - tai paskata veikti

    Vasario 25 dieną mūsų mokyklos administracija, mokytojai, penktos ir trečios klasės mokiniai susitiko su  Vilniaus Demokratinės mokyklos vykdomo projekto ,,Demokratinio ugdymo principais grįstų praktikų įdiegimas Lietuvos mokyklose‘‘ kuratore Ginte Marija Ivanauskiene. Mokyklos  direktorius Stasys Valančius supažindino svečią su mokyklos veiklomis, lankėsi muziejuje.

    Kuratorė, pakviesta auklėtojos Danutės, dalyvavo penktos klasės mokinių susirinkime. Buvo gera stebėti aktyviai pasisakančius mokinius, išgirsti jų keliamus klausimus ir pasiūlymus jiems spręsti. Kuratorė išsakė daug patarimų, padrąsinimų mokiniams, aktyvinant juos susirinkimo metu.

    Svečias lankėsi trečios klasės mokinių susirinkime. Trečiokai kartu su mokytoja Danguole jau antrus metus vykdo susirinkimus, pagrįstus demokratiniais principais. Pradėdami valandėles, vaikai visada prisimena, kas praėjusią savaitę pavyko, kuo gali pasidžiaugti. Vieni pasidžiaugia mokslais, kiti – asmeniniais pasiekimais. Po to išsako savo nepavykusį ar liūdną savaitės momentą. Draugai pataria, pasiūlo idėjų, kaip nenusiminti. Vėliau mokiniai ir mokytoja diskutuoja iškeltus klausimus, kurie buvo per savaitę užrašyti lentelėje. Susirinkimo metu vaikai pasisako, kas jiems rūpi ir patys diskutuoja jiems rūpimą klausimą. Šį kartą susirinkime buvo iškelti 3 klausimai. Juos diskutuojant, balsuojant pavyko išspręsti visus. 

    Esame tikri, kad klasės susirinkimai labai svarbūs, nes vaikai mokosi atsakomybės, stiprėja bendruomeniškumo jausmas, supratimas, kad jie patys gali priimti sprendimus.

Mokytojos Danutė ir Danguolė