author footer link can be edited or disabled only in full version

Gardi duonelė

   Mūsų mokykla bendradarbiauja su Prienų Krašto muziejumi, nuoširdžiomis edukacijas organizuojančiomis darbuotojomis. Pradinių klasių mokiniams labai patinka mokytis netradicinėje aplinkoje.

   Tad šį kartą išsiruošėme į pamoką „Duonos kelias iki stalo“. Nutarėme pasimokyti senelių ir prosenelių duonelės kepimo darbų. Pamokai išsikėlėme uždavinį: „Tegul tik juokias mano duonelė...“. Tad visi vaikai labai stengėsi savo rankelėmis suformuoti duonelės kepalėlius, įspausdami savitą simbolį, raštą. O kol išpuošta, išglostyta  ir pašauta į duonkepę krosnį duonutė kepė,-mokėmės duonelės kelionės. Darbų darbelių... net ir nesapnavome tiek, kiek reikia nudirbti, kad gardi ruginė duonelė pasiektų mūsų stalą. Drauge mokytis, patiems pabandyti moteriškus ir vyriškus darbus, tikrai nenusibodo.

   Atidarius krosnį pasklido nepakartojamas duonos aromatas. Visi norėjome kuo greičiau gauti šiltą ir kvepiantį savo kepalėlį. Turėdami rankose neatsidžiaugėme. Kiekvienas namo į savo šeimą  parnešėme po dalelę meilės, nuoširdumo, gerumo, skalsos, gardumo. Ir pasidalijome gerumu-juk jau čia pat Adventas. Dovanokime  vienas kitam šilumą ir jaukumą, besidalindami gerais darbais.

     Išvyką organizavo mokytojos Aldona, Gražina, padėjėja Gitana