author footer link can be edited or disabled only in full version

Ilgalaikis projektas “Rudenėjantis miškas”

    Šių metų ruduo buvo ypatingas! Visą spalio mėnesį  gėrėjomės jo spalvingumu, saulėtu oru, skraidančiais voratinkliais,  lapų šokiu vėjyje. 

    3-4 klasių  mokytojos  Aldona Krilavičienė ir Danguolė Stanaitienė bendradarbiaujant su logopede  Vilija Zablackiene vedė  integruotas lietuvių k., pasaulio pažinimo, dailės ir technologijų pamokas.

    Logopedė mokiniams paruošė skaitymo užduotis, bei mįsles ir patarles apie medžius. Pasiūlė vaikams perskaityti pasakas „Medelis nori turėti draugų “, „Medžių kalba“, „Uosis “, „Ėglis ir ėgliukas“.

    Lietuvių k. pamokose mokiniai skaitė pasakas vaidmenimis, uždavė vieni kitiems klausimus,  atsakinėjo į juos. Už teisingai sudarytus klausimus ir tikslius atsakymus rinko „gilių ir kaštonų taškus“. Aprašė pasirinktą medį. Pasaulio pažinimo pamokų metu, vaikščiodami po parką, stebėjo  medžius ir krūmus, vardino pavadinimus,  spėliojo, koks medžių aukštis, pagal kelmo rieves skaičiavo metus. Mokytojos taikė Ugdymo sodo skaitmenines mokymo priemones. Mokiniai žiūrėjo  filmą „Pažintis su medžiais“, atliko interaktyvias užduotis, pasitikrino, ar prisimena spygliuočius (eglė, pušis, maumedis, kadagys) ir lapuočius medžius (ąžuolas, beržas, klevas, kaštonas, liepa, uosis, žilvitis, šermukšnis).  Dailės ir technologijų pamokose gamino kūrybines aplikacijas pavaizduodami rudens požymius, medžius ir jų dalis.

    Logopedės pamokose, paveikslėlių pagalba mokiniai atpažino medžius, jų šakeles, vaisius. Surinktus prie mokyklos lapus priklijavo, surašant lapų dalių pavadinimus. Atliekant užduotį „Medžių kalba“  nustatė  dvibalsius žodžiuose.

    Smagu buvo apibendrinant ilgalaikį projektą atlikti kūrybinius darbus, pasidžiaugti spalvingu ir šiltu rudeniu.

 Pradinių klasių mokytojos

Danguolė Stanaitienė, Aldona Krilavičienė,

vyr. logopedė  Vilija Zablackienė