author footer link can be edited or disabled only in full version

Ketvirtokų kūrybos paslaptys

   Visus mokslo metus ketvirtos klasės mokiniai vykdo skaitymo projektą „Moki žodį-žinai kelią“. Mokiniai pristato draugams skaitomą knygelę pagal iš anksto susitartus vertinimo kriterijus. Įsivertina bei vertina vienas kito kūrybą - stengdamiesi sudominti savo pasirinkimu.

   Mokydamiesi nuotoliniu būdu, naudodamiesi Zoom platformos galimybėmis su mokiniais projektą „Moki žodį - žinai kelią“ tęsiame dar ir  integruodami dailės ir technologijų veiklas. Šį mėnesį visi domimės lietuvių liaudies pasakomis  iš rinkinio „Gulbė-karaliaus pati“, kurį galima rasti internetinėje skaityklėje vyturys.lt, patys kuriame pasakas, piešiame veikėjus.   

   Kūryboje gausu draugiškų pamokymų - kaip nelikti be Velykinių dovanų, kai parduotuvės nedirba, pasirodo, gali padėti išmintingasis paukštis apuokas, kiškiui - triušis, o paklydus girioje galima susirasti pagelbėti skubantį draugą nykštuką ar sutikti Sniego žmogų. O kas būtų, jei beeidami kieme pamatytume  skraidančią katytę? O nuskriaustą skruzdėlytę? Pasiklydusį šunytį? Kaip pasielgtume?

   Visi mokiniai, kaip susitarę pagrindinei savo sukurtos pasakos minčiai nusakyti rinkosi draugystės, sąžiningo ir geranoriško elgesio temas pagal klasėje išmoktą patarlę: „Draugą nelaimėje pažinsi.“ Juk šiuo metu, mokantis iš namų - padėti vienas kitam, susitelkti bendram tikslo siekimui kasdien yra svarbu mums visiems, ne tik vaikams.

    Mokinių darbai fortogelerijoje

 Gražina Antanavičienė

4 klasės mokytoja