author footer link can be edited or disabled only in full version

Mokytis nenusibosta

    Ketvirtoje klasėje karantino metu kas rytą vyksta nuotolinės pamokos. Mokiniai aktyviai, pareigingai  jungiasi mokytis Zoom platformoje. Greitai informacijai perduoti, grįžtamajam ryšiui palaikyti, konsultavimuisi turime susikūrę grupę „Gražinos ketvirtokai“ Messenger programėlėje.

   Tėvelių iniciatyva bendraujame ir bendradarbiaujame Facebook grupėje „Ketvirtokai karantine“.    Tad mokymuisi skirtų internetinių prieigų ir veiklų tikrai netrūksta.

   Nuotolinis mokymas (-is) atveria  puikias galimybes tarpdalykinei integracijai. Vykdėme įdomų  projektą „Lietuvos pajūris“. Su vaikais lietuvių kalbos pamokose skaitėme užburiančią legendą „Jūratė ir Kastytis“, linksniavome susijusius būdvardžių ir daiktavardžių junginius, analizavome grožinio teksto požymius, o pasinaudodami skaitmenine mokymo priemone „IšmaniejiRobotai.lt“, pasaulio pažinime išsiaiškinome kurioje pasaulio dalyje yra Lietuva, turtinga Jūratės pilies gintarų. Virtualioje ekskursijoje po Palangos Gintaro muziejų tyrinėjome tikrąją gintaro atsiradimo informaciją. Žinoma, spalvingai, kai kas ir tėveliams padedant, iliustravome „Jūratę ir Kastytį“. Juk legenda nemari ir dideliems ir mažiems!

   Vaikai kasdien pamokose ugdosi mokėjimo mokytis, pažinimo, komunikavimo virtualioje erdvėje kompetencijas. Su mokytojais ir tėveliais prisideda prie mokyklos vertybių: bendradarbiavimo, atsakomybės, tolerancijos, savarankiškumo ir pasitikėjimo, saugumo puoselėjimo.

   Ir visi įrodome, kad gebame prisitaikyti prie besikeičiančios aplinkos sąlygų. O svarbiausia-mokytis tikrai nenusibosta!

   Mokinių darbai fotogalerijoje

Gražina Antanavičienė

4 klasės mokytoja