author footer link can be edited or disabled only in full version

Laisvė – svarbiausia neginčijama vertybė

     Mūsų mokyklos mokiniai, mokytojai, miestelio bendruomenė Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centre šventė Vasario 16-ąją – Nepriklausomybės dieną. Šventė linksmai, turiningai, šventė šokdami, dainuodami, prisimindami pagrindinius mūsų valstybės istorijos momentus.

    Mokytojos Ramutės Švedienės vadovaujamas šokių kolektyvas ,,Ringutis“, pasipuošęs tautiniais drabužiais, linksmai suko ratelius prieš susirinkusiuosius. Mokytoja Jolita Staselienė ir aštuntos klasės mokinys Mantas Charbaka perteikė mūsų valstybės įsitvirtinimo pasaulio valstybių tarpe pagrindinius etapus. Mokiniai skaitė eiles apie tėviškę. Tėviškė – tai namai, tai mama, tai tauta, gimtoji žemė, tai – Tėvynė. Vokalinis ansamblis ,,Lietaus vaikai“  dainavo apie Lietuvą.

    Metus laiko mūsų mokyklos gabūs mokiniai rinko dešimtukus. Jų reikėjo surinkti šimtą, per šimtą arba beveik šimtą. Tai jau tapo tradicija. Švęsdami Lietuvos Nepriklausomybės dieną  džiaugiamės gražiais mūsų mokinių pasiekimais. Mokyklos direktorius Stasys Valančius kiekvieną šaunų mokinį pasveikino, kiekvienam įteikė po atminimo dovanėlę. Štai mūsų mokyklos žiedas:

    Austė Kukankaitė - 187 dešimtukai;

    Lukrecija Marčiulaitytė – 138

    Vaida Stagniūnaitė - 128;

    Gerda Žvirblytė - 125;

    Tomas Ražanskas - 123;

    Rasa Miežinytė (penktokė, pažymiais vertinta tik pusę mokslo metų) – 54.

    Džiaugiamės ir didžiuojamės.

    ,,Kraštas, kurį iš savo protėvių paveldėjom, yra mūsų. Vadinam jį Lietuva ir norim, kad šis žodis iš pasaulio kalbos, iš jo žemėlapių neišnyktų“,- rašė poetas Justinas Marcinkevičius. Visi mūsų darbai ir skiriami tam, kad Baltijos bangos skalautų laisvos Lietuvos krantus.

Mokytoja Irena