author footer link can be edited or disabled only in full version

Mokytis mums padeda visi

    Mano pirmokai jau tikri mokiniai. Jie pastebėjo, kad jau ne tik reikia išmokti skaityti, bet jau ir patiems norisi. Vaikščiodami Balbieriškio gatvėmis skaitėme gatvių pavadinimus, skelbimus, kvietimus. Viską vaikai perskaitė patys. Žinoma, keletas dar prašė draugų pagalbos.

    Išmokti pasakoti irgi reikia. Ketvirtokės Daina ir Skaistė pirmokams pagamino televizorių. Jame veikė visi kanalai! Tuo metu buvo vienur žinios,  kitur – pasakos mažiesiems.

    Matematikos pamiršti nevalia. Juk į valgyklą atėjus reikia patiems skaičiuoti pinigus. Valgyklos vedėja Rūta kantriai ir atidžiai išklauso, pasako kainas, o kitiems ir padeda susiskaičiuoti.

    Daržoves pirmokai tikrai pažįsta! Valgykloje jiems yra galimybė patiems rinktis ir įsidėti į lėkštę. Vieniems patinka agurkai, kitiems pomidorai, o dar kiti - burokėlius mėgsta.

    Visuomenės sveikatos biuro specialistė vaikams vedė pamokėlę „Arbatą gerti sveika“. Degustavome 5 rūšių arbatas. Labiausiai patikusi arbata – pipirmėtės.

    Šią žiemą vieną vienintelę dieną snigo ir mes spėjome sniegą pačiupinėti! Net mažuliuką senį besmegenį sulipdėme!

    Dirbdami darbelius pasigaminome iš siūlų lėles. Juk kažkada mūsų proseneliai tik su tokiais žaislais žaisdavo. Ir mums patiko!

    Smagu ir įdomu mokytis! Taip nusprendė pirmokai. Jie noriai eina į mokyklą, dirba įvairius darbus. Gal kartais ir ne viskas pasiseka, ne viskas pavyksta, bet judame į priekį!

    Ačiū tariame virėjai Rūtai, VSB specialistei Rasai, ketvirtokėms Dainai ir Skaistei, kad padeda pirmokams mokytis!

mokytoja Danguolė