author footer link can be edited or disabled only in full version

Išvyka į VII didžiausią gyvūnų parodą Pabaltyjyje ,,PET SHOW LIETUVA“

    Mokyklos trečios klasės mokiniai 2020 m. sausio mėn. 18 d. lankėsi VDU Žemės ūkio akademijos parodų paviljone organizuotoje paukščių ir gyvūnų parodoje. Trečiokai dalyvavo piešinių konkurse ,,Mes mylime gyvūnus‘‘. Apžiūrėjome ir pasidžiaugėme savo ir visos Lietuvos vaikų pieštais gyvūnų ir paukščių piešiniais. Parodoje buvo pristatyta daugiau negu 2000 gyvūnų. Mokiniai atidžiai ir su dideliu susidomėjimu apžiūrėjo naminius paukščius, vištų kolekcijas, gražiausius balandžius ir triušius. Vaikų dėmesį pritraukė papūgos, žąsys, antys, alpakos, sakalai, pelėdos, žalčiai, sraigės, vėžliai. Mokiniai dalyvavo įdomiose edukacinėse programose su VšĮ ,,Zoopark.lt“, Tado Ivanausko zoologijos muziejumi. Bendravo su ,,Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos“ studentais. Aktyvaus susidomėjimo sulaukė įvairios pramogos ir akcijos ,,pamatyk, paliesk, pamaitink“.

    Visus pradžiugino cirko artistų programa su balandžiais, kačiukais, šuniukais. Trečiokai savo patirtais įspūdžiais pasidalino su parodos globėju aplinkos ministru Kęstučiu Mažeika. Mokiniai pasimokė priimti tinkamą sprendimą prieš įsigyjant augintinį, suprasti savo augintinio elgseną, pasiruošti naujo šeimos nario atkeliavimui į namus.

    Dėkojame mokyklos administracijai už sudarytą galimybę apsilankyti įdomiame renginyje, kuriame mokiniai  pagilino savo žinias ir patyrė daug teigiamų emocijų.

Mokytoja Ramutė