author footer link can be edited or disabled only in full version

Mokomės rūšiuoti atliekas

      Pasaulio pažinimo pamokos temą „Kaip žmogus keičia aplinką?“ 4 klasės mokiniai mokėsi UAB ARATC Balbieriškio Rūšiavimo centre.

      Darbuotojas Arvydas Levinskas supažindino mokinius su buities atliekų rūšimis, kurias iš gyventojų priima Rūšiavimo centras. Vaikams buvo įdomu, kad į aikštelę galima atvežti  ne tik statybines, buitines, pavojingas, elektronikos, plastiko medžiagas, bet ir stambų popieriaus kiekį ar  net žaliąsias atliekas. Per metus Rūšiavimo centras surenka apie 240 tonų įvairių atliekų. Šiemet jau išvežta 200 tonų.

     Susidomėję apsilankėme  „Mainų namelyje“,  kur galima keistis atliekamais daiktais, mažinant vartojimą arba tiesiog atiduoti iš jų pagaminti kitą formą. Juk tokius darbelius iš atliekų kasmet mokomės gaminti ir mokykloje rajoniniam konkursui „Žemei reikia draugų“.

    Mokiniai tyrinėjo, svarstė kaip jie galėtų prisidėti prie mūsų planetos išsaugojimo. Visi nutarė, kad reikia pradėti nuo savęs:  nešiukšlinti, neteršti savo gyvenamosios aplinkos, mokytis rūšiuoti atliekas, atiduodant į žmonių, gebančių jas perdirbti ir prikelti kitam gyvenimui rankas. Ir, žinoma, mažinti vartojimą, ugdytis ekologinį sąmoningumą.  Juk mes- gamtosauginės mokyklos mokiniai, tad verta patiems mokytis ir kitus pamokyti!

Gražina Antanavičienė

4 klasės mokytoja