author footer link can be edited or disabled only in full version

,,Kūrybinis piknikas su MT“

    Mokytojau, Jūs ateinate į klasę ir tarsi aktorius užmirštate savo rūpesčius. Gyvenate suplanuotą 45 minučių gyvenimą, mokote mus ne tik taisyklių, tiesų, formulių ar dėsnių, bet ir perduodate mums savo išmintį bei dvasinę šilumą.  Spalio 5-oji – Tarptautinė mokytojų diena. Šios dienos proga spalio 2 d. Balbieriškio pagrindinėje mokykloje vyko šventė ,,Kūrybinis piknikas su MT“, skirta mylimiems ir gerbiamiems mokytojams.

    Atvėrę kabinetų duris, galėjome pastebėti, kad šią dieną vyresniųjų klasių mokiniai tapo mokytojais. Nors ir už lango apniukęs dangus, jis mokiniams ir mokytojams nuotaikos nesugadino. Užsiimdami netradicine veikla, mokiniai puikiai praleido laiką: 1 – 4 kl. mokinių pamokose vyravo žaisminga nuotaika, vyresnieji ne tik kūrybiškai atliko užduotis, o ir rimčiau mokėsi!

    Pasibaigus pamokoms, visa mokyklos bendruomenė susirinko į aktų salę minėti Mokytojų dienos. Šventės vedėjai Gerda (7 klasė) ir Henrikas (10 klasė) linkėjo mokytojams akmens stiprybės, šilumos ir atsidavimo jų sunkiame darbe. Padėkojo už šiltą ir žmogišką rūpestį, pasišventimą savo darbui. Mokinių tarybos atstovas Martynas (9 klasė) dėkojo mokytojams, kad jie visada randa būdų, kaip mus, mokinius, nuraminti, sudrausminti, motyvuoti, paskatinti, pagirti... Dominykas, Austė, Vaida (8 klasė) ir Martyna (9 klasė) visiems susirinkusiems trumpo vaidinimo metu parodė, kad ,,sudėjus“ mokinio gabumus ir mokytojo išmintį, mokinys gali atrasti dar visai nežinomą mokslo pasaulį! Mokyklos direktorius Stasys Valančius taip pat prisidėjo prie sveikinimų ir pasidžiaugė, kad mokytojai vis dar randa kelius į jauno žmogaus širdį.

    Penki drąsiausi mokytojai buvo pakviesti žaismingai padeklamuoti ar inscenizuoti  visiems gerai žinomą vaikišką eilėraštuką ,,Mano batai buvo du“. Tai buvo tarsi įžanga į nuotaikingo filmuko peržiūrą, kur gerai žinomi aktoriai įvairių tautų ir žanrų pynėje šį eilėraštuką pateikė. Skambiu juoku klegėjo visa aktų salė bežiūrint filmuką!

    Mokiniai, atsidėkodami už mokytojų skleidžiamą šviesą, įteikė pačių pagamintus suvenyrus su mokslo simboliu – pelėda. Renginį užbaigė mokyklos choro atliekama daina ,,Ruduo“.

    Mokytojai, linkime ir toliau turėti jėgų mus mokyti bei perduoti savo žinias taip, kaip darėte visada. Juk nuo Jūsų priklauso mūsų visų ateitis! Ačiū tau, Mokytojau, kad esi!

Austė Kukankaitė, 8 klasės mokinė