author footer link can be edited or disabled only in full version

Nepaprastai paprasta

    Antrokai apsilankė Balbieriškio stambiųjų  bei kitų atliekų surinkimo aikštelėje.  Mokinius  apie atliekų rūšiavimą plačiau supažindino darbuotojas Arvydas. Stambiagabaričių atliekų aikštelėje apžiūrėjome 15 rūšiavimo  skirtingų konteinerių. Mokiniai sužinojo, kad tarša atliekomis pripažįstama pavojingiausia aplinkos taršos forma. Daugybė mus supančių įvairiausių daiktų kasdien pavirsta atliekomis. Jų galėtų būti mažiau, jeigu kiekvienas įprastų rūšiuoti ir atsakingai tvarkyti buityje susidarančias atliekas.Mokiniai suprato,kad žmonės žemėje turi matyti ne vien tik naudą, kad turi rūpėti ir planetos ateitis. Kad žemė nebūtų išvarginta, kiekvienasturime dalyvauti aplinkosauginėje veikloje, saugoti gamtą. Turime rūšiuoti atliekas, rūpintis gamtos vertybėmis, saugoti savitą regiono kraštovaizdį.

    Pilnutėliai atliekų konteineriai įrodo, kad gyventojai atliekas rūšiuoja, turi žinių ir aiškų supratimą apie atliekų tvarkymo svarbą ir reikšmę gyvenimo kokybei. Mokiniai pagilino pažinimo kompetenciją, giliau suvokė gamtosauginės mokyklos puoselėjamas vertybes.Atsakinėdami į pateiktus klausimus, atlikdami užduotis, suprato, kaip nepaprastai paprasta rūšiuoti atliekas.

    Dėkojame darbuotojui Arvydui už kantrų ir išsamų pasakojimą, mokyklos administracijai už sudarytą galimybę vesti pamoką netradicinio ugdymo aplinkoje.

Mokytoja Ramutė