author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

MMB sėmėsi patirties Alytuje

Gruodžio 1 d. 12 mūsų mokyklos 7, 9, 10 kl. mokinių (iš jų dauguma - mokyklos mokomosios bendrovės (MMB) nariai) vyko į Alytų pasisemti patirties, kaip pradėti vykdyti savo ekonominę veiklą, surasti naujų idėjų.

Pirmiausia mokiniai lankėsi Alytaus Putinų gimnazijoje, kurioje šiuo metu yra veikiančios 9 ir kuriama 10 MMB. Jų veiklą koordinuoja  ekonomikos mokytoja metodininkė Jolita Noruvienė. Ji yra ir mūsų mokyklos konsultantė. Koordinatorė ir  dvi   merginos  iš MMB  maloniai sutiko mus priimti ir pasidalinti patirtimi. Iš pradžių gimnazijos  direktorė pakvietė apžiūrėti patalpas ir trumpai papasakojo apie gimnazijoje vykdomas veiklas, projektus. Vėliau su mokiniais noriai bendravo dvi minėtos mokyklos  gimnazistės,  kurios savo iniciatyva yra įkūrusios sėkmingai veikiančią ir pelną duodančią MMB „H2Bubble“.  „H2Bubble“ gamina vonios „bombas“, druskas, lūpų balzamą, kuriais prekiauja MMB mugėse visoje Lietuvoje bei internete.  Merginos  edukacinio užsiėmimo metu  mokė, kaip patiems pasigaminti vonios „bombas“. Taip pat dalinosi patirtimi, kaip įkūrė bendrovę, kaip sekėsi prekiauti, su kokiomis problemomis teko susidurti.  Per gana trumpą laiką visi mokiniai pasigamino ir labai gražiai įrišo vonios „bombas“. Gerai nusiteikę, turėdami dovanų šv. Kalėdoms,  dėkojome gimnazistėms bei mokytojai  ir  įteikėme knygą.

Iš gimnazijos vykome į vos prieš pusmetį Alytuje įsikūrusį organizacijos „Versli Lietuva“ bendradarbystės centrą „Spiečius“. „Spiečius“ - šiuolaikiška darbo erdvė versliems ir aktyviems žmonėms. Čia, padedami šios įstaigos vadovės Agnės Motiejūnaitės-Šarknickienės, mokiniai modeliavo ir žaidė rinkos stebėsenos žaidimą, sužinojo pagrindinius ekonomikos veikimo principus. Už aktyvų dalyvavimą žaidime buvo apdovanoti nedideliais prizais.

Su gera nuotaika grįždami namo, mokiniai kūrė planus,  kaip įkurti naują MMB, svarstė, ką reikėtų gaminti, kaip vystyti prekybą.

 

Ekonomikos mokytojas Žydrūnas Tautvydas