author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

Praeityje slypi dabartis ir ateitis

Darbščiųjų rankų būrelio nariai lankėsi Alytaus kraštotyros muziejuje, edukacinėse - pažintinėse pamokose.  Buvo  įdomios ir netikėtos užsiėmimų užduotys pamokoje apie popieriaus atsiradimo ir gamybos paslaptis, kurios metu susipažino su popieriaus istorija nuo Kinijos iki Europos. Patys, lavindami kūrybinę vaizduotę ir fantaziją, gamino rankų darbo popierių senoviniu būdu. Mokėsi tvarkingumo, darbštumo, kruopštumo, ugdėsi pasitikėjimą savimi. Netradiciškai pateikta medžiaga  žadino smalsumą, padėjo sukurti patrauklią užsiėmimo  aplinką. Mokiniai  sužinojo,  koks įdomus, bet kartu ir labai daug pastangų reikalaujantis  darbas. Tačiau galutinis rezultatas atpirko visus  sunkumus ir suteikė daug džiaugsmo.

Pamokoje ,,Puodininkystė“ susipažinome su  seniausios keramikos rūšimi, jos eksponatais. Mokiniams buvo įdomu, kaip gyveno protėviai, kokius darbus dirbo, kokiais įrankiais ir  daiktais naudojosi. Pamėgino savo rankomis nulipdyti molinį indą. Darbas reikalavo ypatingo atidumo ir kruopštumo, nes indo lipdymas prilygsta namo statymui nuo pamatų, jeigu pamatai kreivi – namas gali sugriūti. Didelių pastangų, pagalbos ir patarimų dėka visų indai buvo savaip gražūs, įdomūs ir nesugriuvo. Tai galimybė karjeros ugdymui. Kiekvienas mokinys įvertino savo darbelį, pasidžiaugė ir padėkojo, kad galėjo prisiliesti prie medžiagos, kuri slypi mūsų Tėvynės žemėje.

Dėkojame mokyklos administracijai, kuri sudaro galimybę mokiniams rinktis įvairią veiklą, patirti pažinimo, džiaugsmą,  realizuoti saviraiškos poreikius, pastebėti grožį ir kurti jį savo rankomis.

Mokytoja Aldona Krilavičienė