author footer link can be edited or disabled only in full version

2014–2015 m.m.

Integruotos pamokos už mokyklos ribų

Ugdymas karjerai, kaip atskira pamoka, vyksta tik  dešimtoje klasėje, o galvoti apie savo karjeros kelią reikia pradėti dar ankstyvoje vaikystėje.Mokytojai stengiasi atpažinti mokinių gebėjimus, patarti ir supažindinti su tolimesnėmis mokymosi, darbo pasirinkimo galimybėmis.Ugdymas karjerai integruojamas į atskirus mokomuosius dalykus,vedamos įvairių dalykų integruotos pamokos ir, ypač mokinių mėgiamos, pamokos už mokyklos ribų. Šį kartą tokias pamokas turėjo 7-8 klasių mokiniai kartu su mokytojomis Reda ir Rita apsilankę Prienų socialinių paslaugų centre bei Prienų sporto ir pramogų arenoje. Paslaugų centro direktorė Aurelija Urbonienė supažindino su centro darbuotojais ir centro paskirtimi.

Siekiant užtikrinti neįgaliųjų, pagyvenusių asmenų ir vaikų, augančių socialinės rizikos šeimose, lygias teises ir galimybes visuomenėje bei sudaryti prielaidas ir sąlygas socialinei integracijai, Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centre yra įkurtos trys užimtumo grupės: neįgaliųjų asmenų, pagyvenusių asmenų (senjorų) ir vaikų, augančių socialinės rizikos šeimose. Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centre sociokultūrinė veikla yra orientuota tiek į problemų sprendimą, tiek į tolesnę socialinę raidą ir remiasi integralumo ir asmenų iniciatyvų telkimo principais. Tai žmonių ,,stimuliavimas“, jų elgsenos, gyvenimo būdo keitimas aktyviomis organizacinėmis rekreacijos ir kultūros veiklomis.Direktorė pabrėžė,kad centre visada laukiami savanoriai, kurie gali susipažinti su būsimu darbu prieš pasirinkdami profesiją.{akgallery}

Prienų sporto ir pramogų arena – universalus sporto, kultūros ir kitų masinių renginių kompleksas Prienuose, kuriame gali lankytis ir sportuoti visi pageidaujantys.Vieni gali būti aktyvūs įvairių sporto varžybų sirgaliai, kiti puoselėti sveiką gyvenseną ir palaikyti gražias kūno formas. Salėje visada yra treneris, kuris gali patarti, kaip elgtis su sporto įrenginiais, kurias kūno vietas ir kaip treniruoti geriau.

Apsilankę šiose įstaigose mokiniai ne tik susipažino su specialybėmis, bet ir mokėsi atkaklumo, gerumo, atjautos, pasisėmė naujų kūrybinių idėjų, suprato, kad didelių pastangų dėka, galima sukurti mažus stebuklus ir jaustis svarbiu ir reikalingu.

Mokytoja Reda Valančienė