author footer link can be edited or disabled only in full version

2014–2015 m.m.

Išbandėme tapybą ant vandens

Balandžio 8 dieną mokykloje lankėsi VŠĮ Meno terapijos ir socializacijos instituto VYTA atstovė Aušra, kuri supažindino mokinius su šio meno istorija, piešimo technika bei įrankiais.  

VYTA menas yra tapyba ant vandens. VYTA žodį reikėtų šifruoti taip: veidas yra tavo atspindys.  Piešimas atliekamas specialiame inde ant sutirštinto vandens dažų teptuku ištaškant foną, po to specialiomis lazdelėmis formuojami patys įvairiausi ir spalvingiausi ornamentai. Vėliau visas vandenyje sukurtas spalvų žaismas perkeliamas ant popieriaus lapo.  Piešiant ant vandens, kiekvienas tapome savo vidaus paveikslą. Piešinyje atsispindi mūsų emocijos.

Mokiniai, išbandydami šią piešimo techniką, įsitikino, kad piešimas ant vandens tikrai įmanomas. O smagiausia yra tai, kad tam nereikia jokių specialių  meninių gebėjimų. Per keletą minučių nepakartojamą piešinį gali sukurti kiekvienas. Piešinio turinys priklauso tik nuo paties žmogaus kūrybingumo. Kiekvienas nupieštas vaizdinys yra originalus, nes antrą kartą, net ir stengiantis atkartoti veiksmus, piešinys gaunasi kitoks.  {akgallery}

Mokytoja Danguolė Damijonaitytė