author footer link can be edited or disabled only in full version

2014–2015 m.m.

Sveikos mitybos trimestras

Jau antri metai iš eilės mes dalyvaujame projekte „Sveikatiada“. Tai socialinė iniciatyva, kviečianti dalyvauti įvairiuose renginiuose, kurie skatina sveiką gyvenimo būdą.

Šiemet renginių maratoną pakvietė pradėti „Sveikos mitybos trimestru“, kuris mūsų mokykloje vyko lapkričio 11, 12, 19 dienomis. Pirmojo renginio tema „Mėgstamiausio patiekalo rinkimai“. Lapkričio 11-12 dienomis priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai ir 1-4 klasių mokiniai ant lapelių rašė savo mėgstamiausio patiekalo pavadinimą ir metė į balsadėžę. Poto suskaičiavome rezultatus ir gautus duomenis pavaizdavome diagramoje. Sukūrėme plakatą, kurį ketiname pakabinti valgykloje. Mėgstamiausiu mokinių patiekalu išrinkta PICA. II vieta – daržovės su mėsa, cepelinai, vaisiai; III – sriuba, mėsainis; IV – košė, blynai; V – salotos, vištiena.

Kita veikla, kurioje dalyvavo priešmokyklinio ugdymo vaikai ir jų mokytoja, buvo „Skaniausios vaisių salotos“. Į grupę atsinešėme įvairių vaisių, jogurto, riešutų. Visi kartu pjaustėme vaisius ir dėjome juos sluoksniais į desertines lėkštes. Sudėję vaisius sluoksniais visi pasigrožėjome spalvų įvairove. Poto užpylėme jogurtu ir papuošėme riešutais. Visiems buvo labai skanu. {akgallery}

Juk sveikai gyventi yra smagu!

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 

Sveikatiados ambasadorė Daiva Alaveckienė