author footer link can be edited or disabled only in full version

2014–2015 m.m.

MOKYKLOJE UŽDEGĖME PIRMĄJĄ ADVENTINĘ ŽVAKĘ

Adventas - tai laikas, kai laukiame Viešpaties atėjimo, tiek buvusio, tiek būsimo. Adventas - tinkamas metas iš naujo pažvelgti ir į savo gyvenimą, įvertinti, ar jis rieda Dievo nurodytais keliais, ar dera su Jo valia. Metas vienas kitame įžiebti šviesą - pripažinimo, padrąsinimo, susitaikymo, meilės ir džiaugsmo, pagalbos šviesą.

Gruodžio 5 dieną mokykloje sužibo pirmosios Advento žvakės šviesa.

Mokytojai Dalia Vičkačkaitė, Saulius Kondrotas ir ,,Estradinės muzikos studijos“ nariai pakvietė mokyklos bendruomenę, pinant adventinį vainiką, kartu išgyventi šio laikotarpio laukimo nuotaiką, giliau pažvelgti į jo prasmę, pajusti bendrystės džiaugsmą.

Nuskambėjus adventinei giesmei, Balbieriškio parapijos klebonas Remigijus Veprauskas pasidalino mintimis apie tikrąjį šventų Kalėdų džiaugsmą, kuris slypi ne šventiniame šurmulyje, o keturių savaičių laukime, pasiryžime bent šiek tiek būti geresniais, dėmesingesniais žmonėmis aplink esantiems.{akgallery}

Aštuntos klasės mokinės Eglė Zujūtė ir Laura Charbakaitė visiems atskleidė adventinio vainiko pynimo istoriją, jo komponentų - eglės šakų, miško kankorėžių, obuolių, aukso spalvos rutuliukų, žvakių - simbolinę prasmę.

Renginio pabaigoje kiekvienam dalyvavusiam buvo įteikta žvakelė, ant kurios parašyta vertybė, dorybė ar geras darbas su palinkėjimu tai stiprinti savyje, puoselėti tarpusavyje, džiugiai ir atvira širdimi laukti šventų Kalėdų.

Mokyklos mokytojai Dalia Vičkačkaitė ir Saulius Kondrotas