author footer link can be edited or disabled only in full version

2013–2014 m.m.

Įspūdinga Pasaulinė aplinkos diena

Birželio 5 d. mūsų mokyklos geriausi mokiniai gavo nuostabią dovaną - pasijodinėjimą žirgais. Atvykus į Giraitiškių poilsiavietę, mus pasitiko žirgyno savininkai su  dviem nuostabiais žirgais: Titu ir Irisu. Kiekvienas mokinys turėjo galimybę pajodinėti žirgais, susipažinti su jų gyvenimu. Sužinojome, kad žirgai vidutiniškai gyvena 30 metų, o mūsų Titui septyneri, Irisui- devyneri metai. Pasirodo, šie ristūnai – puikūs plaukikai.

Šiandien – Pasaulinė aplinkos apsaugos diena. Taigi, antroji ekskursijos dalis įvyko Nemuno kilpų regioninio parko Prienų lankytojų centre. Čia mes išsiruošėme į indėnų žygį. Svarbiausias tikslas - nekalbėti ir įsiklausyti į aplinką. Žygio metu būtinai turėjome eiti vienas kito pėdomis, kaip tai darė indėnai. Likus pėdsakams atrodydavo, kad praėjo tik vienas žmogus, nors jų čia galėjo būti ir dešimtys. Indėnai itin mylėjo gamtą. Daugiausia maitinosi šaknelėmis ir uogomis. Jei tekdavo nužudyti gyvūną, indėnai jo atsiprašydavo. {akgallery}

Ši ekskursija padėjo mums suprasti, kad, jeigu atrodo jaučiamės vieni, iš tiesų mus stebi daugybė akių. Pajutome gamtos poveikį mums.

Už šią ekskursiją nuoširdžiai dėkojame mokyklos vadovui Stasiui Valančiui ir mokytojai Onutei Žvaliauskienei.

Ignė  Kukankaitė mokyklos 8 klasės mokinė