author footer link can be edited or disabled only in full version

2013–2014 m.m.

,,Prie Nemuno mano pasaulis“ Paulius Širvys

Iš ekologinio plakato konkurso, įvykusio mūsų mokykloje kovo 25 dieną, vertinimo komisijos protokolo:

,,Komisijos nariai peržiūrėjo 226 mokinių darbus iš Prienų rajono, Kauno r. Lapių ir Senųjų Trakų Kęstučio pagrindinių mokyklų, Punsko Dariaus ir Girėno gimnazijos.“

 Maloniai nuteikė vienos mamos, atvežusios savo sūnų atsiimti apdovanojimo, nuostaba: ,,Ooo, kokia paroda...“

 

Iš tikrųjų, salė žydėjo nuostabiais mokinių kūrybos žiedais.

Ekologinio plakato konkurso tema ,,Žemei reikia draugų. Tekėk švarus, Nemunėli.“

Visuose darbuose kūrybingi mokinukai gvildeno šią temą, Neradome nė vieno nukrypimo ,,į lankas“. Kai kurie jaunieji dailininkai, transformuodami temą, nustebino subtiliu kalbos jausmu. Jų tema skambėjo taip: ,,Tekėk, Nemunėli, švarus“. Šaunuoliai. Jūsų gilus kalbos jausmas konkurso svečius nuteikė labai maloniai.

Plakatas – meninis įspėjančios, teigiančios ar neigiančios minties vaizdavimas. Tarp parodos lankytojų buvo kilusi diskusija, ar tikrai tai plakatai, ar jie atitinka plakato žanro reikalavimus. Gal dailės teoretikai ir būtų radę prie ko prikibti, bet toks aistringas temos gvildenimas atpirko visas mažas nuodėmes.

Renginio scenarijaus autorės mokytojos Ritos Šalčiūtės nejučiom iškeltas nykštys po nuotaikingos mokinių programos – geriausias didelio mokytojų būrio darbų, kuriuos koordinavo direktoriaus pavaduotoja ugdymui Neringa Zujienė, įvertinimas.

Dailininkų rankose šnarėjo dovanos, puošni salė neleido parodos lankytojams pavargti: visi mokiniai elgėsi kultūringai – menas auklėja.    

Visi mes - Nemuno krašto vaikai. Tai atsispindėjo ir renginio svečių žodžiuose. Konkurso dalyvius šiltai sveikino Prienų r. savivaldybės švietimo skyriaus vyriausiosios specialistės Laimutė Jančiukienė ir Virginija Zujienė, Prienų švietimo cenro metodininkė Oksana Radzvilavičienė, Seimo nario Andriaus Palionio padėjėja Valė Petkevičienė, Prienų sveikos gyvensenos klubo ,,Versmenė“ narė Gražina Mikušauskienė, Prienų miškų urėdijos ryšių su visuomene specialistas Kastytis Tarasevičius, Nemuno kilpų regioninio parko lankytojų centro Prienuose administratorė Loreta Šaltienė.

Nuožirdžiai dėkojame  renginio rėmėjams. Sau patinkančių plakatų autorius apdovanojo ūkininkai Dalia ir Vincas Žvirbliai, Danutė ir Vidmantas Petraškai, Rasa ir Algimantas Mieliauskai, verslininkai Laimutė ir Pranas Dargužiai, Agnė ir Audrius Mitrulevičiai. Visų rėmėjų vyrų vaikystė straksėjo ant Nemuno kranto. Dvi mūsų krašto marčios – Danutė ir Laimutė - taip pat  neatsispyrė Nemuno vingio grožiui ir  savo darbais puošia mūsų kraštą.

,,Prie Nemuno mano pasaulis“. Visi esame stiprūs, įdomūs, naudingi savo kraštui tik gyvendami čia. Tekėk, Nemunėli, švarus, nešk mūsų svajones, viltis, džiaugsmus ant savo bangų. Tavo skaidri srovė nuskaidrina visų mūsų sielą: vaikas tai parodo piešinyje, suaugęs ant tavo kranto suranda sielos ramybę.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Irena Liutkevičienė

Lietuvių kalbos mokytoja